Avatar uživatele
GangstaHelper

Jaký závit se používá u reproduktorů?

Ahoj, nevěděl by někdo, jaký závit se používá u reproduktorů? Jde o otvor k namontování na stojan (ne k zavěšení na zeď.) Jde o Logitech Z Cinema.

Šuplerou jsem naměřil průměr 5,55mm, nejblíž mi připadá M7, ale k M7×1 nesedí přesně (tam je malý průměr matky podle mých tabulek 5,917). Mohl jsem se o tolik splést při měření? No a nakonec závit mi ani moc metricky na pohled nepřipadá… tak co to je? :) nějaká zkušenost?
Upraveno:
Takže kdyby to někoho zajímalo, přišel jsem na to, co tam je, je to prostě ten samý závit, jako se používá na stativy foťáků, takže jsem koupil šrouby na ebay (tripod screw) a reproduktory jsou už skoro rok zavěšené :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kulpix před 2788 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
led

„Whitworthův závit je standard pro závity, který se označuje písmenem W a vnějším průměrem závitu v palcích (například W 3/8). Stoupání se vyjadřuje v počtu závitů na palec délky. Profil závitu je určen vrcholovým úhlem 55º, hloubkou 0,640327 a radiusem 0,137329 stoupání.“
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Whit­worth%C5%AFv_z%C3%A1vit
stativové závity:
http://medicin­man.cz/?p=prak­ticke-odkazy/veci/zavity

dodatok: metrické závity sú jemnejšie než Whitworthová závity. Tento rozdiel je vidno aj voľným okom. Inak k dodatku máte pravdu, ak by ste použili metrický závit poškodili by ste vnútorný závit na fotoaparáte a iných zariadeniach s týmto závitom. Nemuseli ste kupovať na ebay, skrutky a matky s Whitworthovým závitom sú dostať aj v železiarstve.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek