Avatar uživatele
pizlicka

Jaký/který druh sportu aktivně provozujete a co vás na něm tak zaujalo?

a také jako já máte nutkání jej provozovat denně,U mě je to rychlá chůze, běh, tanec, kalanetika.

Zajímavá 0 před 2371 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Závodně střílím. Dnes už pouze na amatérské úrovni, v minulosti na vrcholové.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Z těch fyzických taky rychlá chůze, a to včetně bosé (koukám, že jste taky chodkyně, takže pokud jste to ještě nezkusila, vřele doporučuju. Ovšem pouze v přírodě, nejlépe v lese. Úžasně to nabíjí. Mohl jsem se potrhat smíchy, když jsem na YouTube viděl slečinku, jak předvádí „bosou chůzi“ – no co myslíte, opatrně našlapovala po asfaltu :{D> to samozřejmě nemá smysl, takhle se nenabijete.)
Zaujalo mě na ní především to, jak dokáže „vyčistit hlavu“, což je pro duševně pracujícího nezbytné.
Z duševních sportů hraju scrabble – už přes 20 let, z toho deset let závodně a z toho sedm let vrcholově… až se tady zas nějaký blbeček začne vysmívat termínu „duševní sport“, tak ho rovnou vyzývám, přijeďte příští rok (tento rok už je po sezóně, čeká nás už jen republika a ta je pouze pro kvalifikované) na kvalifikační turnaj. Někteří odpadli třeba už ve třetině. Únava je totiž především záležitost mozku, tělu to je celkem fuk… Dvakrát jsem reprezentoval ČR na mistrovství světa – viz profil, výsledky nebyly nic moc (na MS se hraje v angličtině a ti šílenci z anglofonních zemí se učí slovník nazpaměť), tam byl člověk rád, že urval tři čtyři výhry. Ale na republice v české verzi bych chtěl minimálně do první pětky nebo výš, zatím jsem byl nejlépe sedmý.
Scrabble mě chytnul už v deseti letech zejména proto, že jsem už od dětství lingvisticky založen, takže coby lingvistická hra mě ani po 23 letech nepřestává bavit.
Občas si střihnu rekreačně šipky (z podobných důvodů jako chůzi – člověk si může na chvíli „odložit mozek“). Závodně jsem to zkusil jednou a málem jsem chcípnul, ti šílenci to táhli do tří do rána…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Zdá se, že ještě o všech adrenalinových sportech nevím https://www.fin­start.cz/adre­nalinove-extremni-sporty-ktere-urcite-neznate/ jak jste na tom vy

před 2213 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek