Avatar uživatele
peterd108

Jaký/který obor „vydělá více peněz“? Práva nebo ekonomie?

Jsem ve třetím ročníku gymnázia a rozhoduji se, jakou vš vybrat. Nejvíce se mi líbí ekonomie a práva. Které z těchto oborů má větší uplatnění a vyšší plat? Samozřejmě, že to, kolik si kdo vydělá, velmi závisí na jednotlivci. Chtěl bych obecnější srovnání. Děkuji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2643 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mirek jarda

Znám i nevyučené lidi kteří mají výrazně vyšší příjmy než vysokoškoláci, znám velice chytré lidi, kteří mají výrazně menší příjmy než relativní hlupáci,
jinak řečeno, jak se budeš v životě schopen uplatnit, tak se budeš i mít, nečekej, že ti papír otevře zlatou skálu s pokladem, to musíš udělat sám svými schopnostmi,

Upravil/a: mirek jarda

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Obecně je možné nejvíc vydělat v tom oboru, pro který má člověk největší předpoklady a v kterém pracuje s největším zájmem a chutí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nelze takto odpovědět. V každém oboru jsou lépe a hůře placená místa. Záleží na firmě a na pozici. Stejně tak jsou dobří a horší ekonomové i právníci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smode

Momentálně je lepší jít na práva neboť ekonom je v současnosti každý druhý – a dle tržního principu když je něčeho dostatek, má to i nižší hodnotu. Tato informace se však v čase mění a než vystuduješ může být všechno jinak. Pokud ale bude pokračovat současný trend, pravděpodobně budou práva i v té době lepší. Samozřejmě musíš vše dělat na vlastní žl, protože jako zaměstnanec bys vždy zobal jen opadané drobečky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce