Avatar uživatele
vivatisCZ

Jakým jazykem přemýšlejí miminka?

Jak přemýšlejí miminka od takové 0–4 roku kdy ještě neumí plně česky. My když přemýšlíme tak v naší hlavě se to odehrává česky, ale co miminka? Malý miminko ještě česky neumí a ani neví, že něco jako jazyky existuje, ale přemýšlet musí…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cumacek před 3650 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Přemýšlíš bez ohledu na jazyk/y který/é umíš – jazyk slouží ´jen´ k vyjádření myšlenek.
To „malý miminko“ zrovnatak.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

ty také přemýšlíš jen ve slovech, které znáš, tak je to i s miminky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

No, tak 4 leté dítě nejen, že není mimnko, ale už obvykle mluví poměrně plynně, i když nepoužívá „dospělácké“ výrazivo. No, a tak jak mluví, tak také přemýšlí – takže česky mluvící děti česky.

Co se týče nemluvňat, která opravdu ještě mluvit neumí, tam je to otázka – nejspíš ale v obrazech, vnímaných vůních apod. a samozřejmě i ve slovech , která se jim už uložila do paměti jako (zatím) pasivní slovní zásoba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Dítě myslí obrazně, dospělý člověk myslí pomocí slov. Proto se děti mohou vyléčit , mají bujnou fantazii atd. Každá věc, co dítě vidí, slyší, nebo se jí dotkne zůstává zachycena v mozku a když stejný děj, obraz, kreslený film vidí české, německé nebo čínské dítě, budou myslet stejně. Prvotní vjemy jsou zrakové, a ty pak převádíme do řečiv svém rodném jazyce. Zde je ale třeba znát gramatiku atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

Přemýšlí na základě vjemů, instinktů a toho, co už stačilo ze světa pochytit. Tak jako každý bez ohledu na věk. Když na Vás vystartuje sousedovic vlčák, taky nehledáte slovní výraz a zcela se obejdete bez gramatiky, k tomu abyste vzal roha. V takovou chvíli myslíme zcela bez jazyka.
Jazyk umožňuje komunikaci o složitějších jevech. Dále pomáhá srovnat si myšlenky, ale taky myšlení omezuje. Už se Vám určitě stalo, že jste myslel něco, pro co čeština nemá výraz a gramatické prostředky. U malého dítěte je to zrovna tak, jen si to takhle neuvědomuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek