Avatar uživatele
Rokio

Jakým způsobem je podle vás nejlepší kolonizovat vesmír?

Pokud se nezačneme dobře starat o naši matičku Zemi, kolonizace vesmíru bude nezbytně nutná? Jak byste vy kolonizovali vesmír, jestliže by na tom Země byla špatně a měli byste tu moc?

Zajímavá 0 před 2719 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

jiná odpověď

Já bych nejdřív vynašel nějaký pohon, který by partu lidí a kupu zásob dokázal někam dopravit dřív, než jejich děti budou mít fousatý děti. A až budem mít ten pohon, tak by se teprv vidělo.

Doplňuji: Tak třeba ta Proxima Centauri je tak daleko, že bychom tam rychlostí světla, které se naše dnešní rakety nedokážou ani zdaleka přiblížit, letěli přes 4 roky. A to se ještě neví, jestli je tam vůbec planeta vhodná k osídlení. Vždyť jenom ta gravitace je problém. Jestli na nějaké planetě bude trochu jiná gravitace, mohlo by to při delším pobytu způsobovat velké zdravotní potíže. Další věc je dýchatelná atmosféra. To, že je někde jinde dýchatelná atmosféra, je sice možné, ale je silně nepravděpodobné, že to bude zrovna u Proximy. Další věc je, co tam ti osadníci budou jíst. Kde si budou co pěstovat? A aby tam něco rostlo, tak to bude mít ještě větší nároky na atmosféru. A na nějaký život ve skleníku se ti lidi rovnou vyprdnou. Nejlepší by byla taková planeta, která by byla po všech stránkách podobná Zemi. Jenže taková bude asi hodně daleko, možná miliony světelných let. A nedokážu si představit, jak ji asi budeme hledat. A taky aby tam nebylo už obsazeno. 🙂
Další možnost je, naučit se nastavovat prostředí i na nehostinných planetách tak, aby se daly snáze obývat. Pokud to budeme někdy umět, tak se nebudeme muset stěhovat odsud. To si totiž budeme umět poštelovat prostředí i tady dle libosti.
A co když se budeme muset stěhovat kvůli změně Slunce? Ty začnou asi za miliardu let. Vzhledem k tomu, že nevíme, co bude za deset let, tak nemá smysl uvažovat takhle daleko. Kromě toho, člověk v té době na Zemi žít nebude. Buď se evolucí změní na něco úplně jiného, nebo mnohem dřív vyhyne. Přičemž ta druhá možnost se mi jeví nejpravděpodobnější ze všech spekulací, které jsem zde uvedl.

Upravil/a: klumprt

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

jiná odpověď

Nic z uvedeho zatím neumíme a víme pouze to, že by to snad bylo teoreticky možné. Pokud nebudeme mít jistotu, je zbytečné o podobných blbostech přemýšlet.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

Kolonizoval bych nejbližší planetu Proximi Kentauri.

  1. Proxima Centauri
  2. hvězda, vole, ne planeta!!!
  3. aspoň tam bude teplo 🙂

Proxima Centauri (alfa Centauri C), také V 645 Centauri, je ve vzdálenosti 4,22 světelných let (přibližně 1,3 pc nebo 3,99×1013 kilometrů) nacházející se nejbližší hvězda sluneční soustavě.

Zdroj: https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Proxima_Cen­tauri

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

jiná odpověď

V prvé řadě je důležité, aby se člověk naučil hospodařit zde na Zemi ! Jaký by to mělo smysl, kdyby kolonizoval další planety a ničil by je stejně ? Je pravdou, že za ničením Země stojí špatný technologický vývoj, ale dnes už známe technologii, která by byla čistá k životnímu prostředí. Bohužel je zase drahá (tedy drahá by ani nebyla, kdyby na tom někteří jedinci nechtěli zbohatnout). Ale podle Bible můžeme být optimističtí do budoucna. Údajně Bůh Jehova stvořil tuto Zemi, aby byla navždy obývána. Nestvořil ji nadarmo a zničí ty, kteří ničí zemi (Izajáš 45:18, Zjevení 11:18).

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek