Avatar uživatele
frank

Jakým způsobem mohu donutit poskytovatele internetu ke komunikaci?

Můj poskytovatel bezdrátového internetu mě upomíná o zaplacení učité částky za internet, kterou jsem zaplatil již v 5/2009(doklad o zaplacení mám)a snížil mi rychlost internetu.Žádná komunikace s poskytovatelem nefunguje.Na e-maily nereaguje a kontaktní telefon nikdo nebere.Co mám dělat,když je to v místě jediný poskytovatel bezdrátového internetu ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5271 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ala81

Ohledně první části (snížení rychlosti i přes zaplacení smluvené částky za služby) s ním můžete rozvázat smlouvu pro nedodržení smluvních podmínek (určitě je tam psáno něco o tom, že poskytovatel se zavazuje…). A tím se hned dostáváme k druhé části (jediný poskytovatel v okolí), tak to máte smůlu, ale když je někdo jediný, tak má prostě výhodu, že nemá konkurenci, takže si může dovolit to, co by si v konkurenčním prostředí nedovolil. Jestliže jste na internetu existenčně závislý a potřebujete ho ke své pracovní činnosti, můžete ho ještě žalovat za ušlý zisk.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
standa

Předpokládám, že se zmiňovaným poskytovatelem máte uzavřenu řádnou smlouvu, kde je jasně stanovená cena a další platební podmínky + předávací protokol, kde jsou uvedeny technické parametry vašeho připojení. Pokud se domníváte, že rychlost vašeho připojení neodpovídá smlouvě, pak napište jednoduchý dopis, kde uveďte, že žádáte o sjednání nápravy.

K výše uvedé ´radě´ žalovat poskytovatele o nějaký ušlý zisk, konstatuji, že kromě toho , že vás podání žaloby bude stát jisté peníze, tak úspěch této žaloby je značně nejistý.

Spíše bych se na vašem místě soustředil na možnosti, jak se jinak připojit k internetu. Doporučuji proto, abyste (pokud vám ještě stávající připojení jakž-takž šlape) se podíval na stránky serveru DSL.cz, kde vám ochotně poradí vhodnou alternativu připojení k internetu – viz odkaz níže

Zdroj: www.dsl.cz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet