Avatar uživatele
annas

Jarní víkend. Máte místo, kde se „zastavilo“ české jaro? Nebo si z nostalgie připomenete TV seriál 17. zastavení jara?

Vždyť přece jaro je krásné roční období, kdy všechno kolem začíná kvést, je slyšet ptáčky, kteří nás svým zpěvem potěší.

V mém okolí existuje několik mist včetně jednoho chráněného, jemuž ochranáři na jaře říkají “jarní ohňostroj“ – přírodní divadlo, plné barev ukazuje svou krásu.

Jak rozumíte příslovím, která se vztahují k jaru?

1.“Člověk žije jen jednu generaci, květina jen jedno jaro” – Přísloví čínské

2.“Leckterá pečlivě zasazená květina nikdy nerozkvete, zatímco nedbale zapíchnutý vrbový proutek se rozroste v košatý strom.” – Přísloví čínské

Obrázek
https://pixaba­y.com/cs/p%C5­%99%C3%ADrody-rostlin-kv%C4%9Btina-sezona-3243072/

V MF Dnes a její příloze dne 24. 3. je uvedených 17. míst, kde se české jaro zastavilo.

1. Peklo. 2. Bývalé Svatojánské proudy. 3. Petřín. 4. Litovelské Pomoraví. 5. Lačnov. 6. Poodří. 7. Osoblažsko. 8. Hustopeče. 9. Podyjí. 10. Žďárské vrchy. 11. Malá Albula. 12. Vltava na Šumavě. 13. Písek. 14. Srní. 15. Bohemium v Mariánských Lázních. 16. Rozhledna Jarník. 17. Praha – Sedmičky Josefa Lady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? vagra, johana 56, Drap, gagaga, independent před 2239 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Mám hned několik takových míst, kam se rád vracím a hlavně na jaře se tam znovu rád vracím.. Přesto vede jedno, kam sad už chodívám každoročně snad už 30 let. Je to moc pěkná procházka, nejlépe když tam jsou ještě zbytky sněhu, místy ještě stále zamrzlý potok a široko daleko záplava bíložlutých kvítků bledulí.Moc pěkná příroda, krásná procházka. Nemám to příliš daleko tak se tam zastavím v každém roce i několikrát. Včera jsem se tam byl podívat.
1, Každý máme vyměřen svůj čas a stejně jako květina by jsme neměli promarnit, ale plně využít svůj produktivní čas, stejně jako kytka svůj květ.
2, Nezaleží ani tak na tom, jaké máme startovací podmínky, ale kam až a na co chceme dosáhnout. Z historie víme, že spousta lidí se i ze špatných poměrů a ne příliš zdařilému startu se podařilo díky píli a jasnému cíli vypracovat hodně vysoko.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek