Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jas displeje ntb s Win Vista

Prosím lze nějakým způsobem zvýšit jas displeje, který má jas již nastaven na maximu?
Mám Lenovo R500, Win Vista. Jde o to, že i při maximálním nastavení jasu na displeji je kurzor myši vždy podstatně jasnější než třeba bílé pozadí dokumentu. Bylo by super, kdyby šlo nastavit i pozadí stejně jasné, protože displeje Thinkpadů moc jasné zrovna nejsou. Předpokládám, že pokud je jasný kurzor myši, mohlo by být stejně jasné i to ostatní (jde to z té samé zářivky..?), konec konců u svého stolního PC s XP to tak mám. Děkuji

Předmět Autor Datum
A nebude ten kurzor jenom kontrastnější?
FixExa 19.01.2009 12:21
FixExa
Přesně nechápu rozdíl mezi jasem a kontrastem, ale ten kurozor má bílou barvu a skoro "září", kdežto…
prorock 19.01.2009 12:24
prorock
Ako nastavit jas mas urcite v navode k notebooku. Je mozne ze mas zapnutu funkciu automatickej regul…
MM.. 19.01.2009 14:40
MM..
Tak jsem restartoval ten ntb a jas je nyní velký stejný jako u kurzoru myši. Nevím jak je to možné,… poslední
prorock 19.01.2009 16:14
prorock

Ako nastavit jas mas urcite v navode k notebooku. Je mozne ze mas zapnutu funkciu automatickej regulacie jasu podla okolia, alebo automaticke znizenie jasu ked ides z baterky, atd, ak ano tak ako to vypnut mas popisane v navode, alebo moze byt nejake nastavenie v BIOSe, a pozri si aj nastavenia ovladace grafiky (ikonka vpravo dole).

Druha vec je ze ak sa nemylim pozadie programov schvalne nie je uplne najjasnejsia biela, bolo by to neprirodzene, bilo by to do oci a vsetci by pri PC slepli :)
Ked mas s tym problem tak si mozes skusit v pravy klik na plochu - vlastnnosti najst nastavenia o farebnej scheme windows, a tam si najst nejaku schemu s vysokym kontrastom. To si musis skusit, ovplyvnit by to malo drvivu vacsinu programov, ktore pouzivaju defaultne nastavenie farieb okien nastavene vo Windows. Mozu ale byt programy v ktorych programator napevno nastavil nejaku farbu pozadia, v takom pripade to bud zmenis v tom programe alebo nijak.

P.S. najlepsie nepracovat s NB na slnku vtedy fakt nic nevidno. Inac ja mam zvycajne opacny problem, vecer alebo pri umelom osvetleni apod sa mi zdaju displaye vsetkych notebookov presvetlene, jas mam na minime a stale mam pocit ze mi to vypichne oci. Ide trochu o zvyk, na desktop monitore (LCD) mam jas aj kontrast tak na 10%, a zda sa mi to uz moc jasne. Skus si znizit jas aj na desktope a zvyknes si a nebudes si potom vypalovat oci 100% jasom :)

Tak jsem restartoval ten ntb a jas je nyní velký stejný jako u kurzoru myši. Nevím jak je to možné, nic jsem nenastavoval, možná jestli jsem předtím startoval z baterky a ted přes AC adaptér...při změně jasu přes ovládací prvky ntb se mění stejně kurozr i bílé pozadí a je to dostačující..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru