Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jazyk - Jak nastavit počítač tak, aby anglická verze stránek měla vždy přednost před českou?

Dobrý den, používám WIN XP SP3, českou verzi. Při zádání webové stránky anglické firmy v prohlížeči (Internet Expolorer 6)se mě místo anglické stránky zobrazí stránka oné anglické firmy, ale v češtině, protože jejich stránky jsou vyrobeny v několika jazykových mutacích, ale já bych chtěl vidět anglickou verzi, ne českou. Jak nastavit počítač tak, aby anglická verze stránek měla vždy přednost před českou?
Příklad takové stránky je www.facebook.com
Změna předmětu, původně: Jazyk
Změna kategorie, původně: Operační systémy (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Naprostá většina stránek vyrobených v různých jazykových mutacích, má možnost přepnutí jazyka. Stejn…
josephino 30.07.2008 12:18
josephino
Ak mas firefox tak v nastaveniach na poslednej zalozke je nastavenie uprednostnovane jazyky na zobra…
MM.. 30.07.2008 12:29
MM..
Vím, že lze stránky přepnout ručně, ale to není řešení. Na hodně anglických stránkách, které si proh…
jerry334389 30.07.2008 14:03
jerry334389
Som ti napisal kde. Za to nemozem ze nevies citat. pouzivat dementny IE a lamentovat, tak ok, to je…
MM.. 30.07.2008 14:07
MM..
Děkuji, už to mám. Bylo to v Místním a jazykovém nastavení - Upřesnit - v Ovládacích panelech.
jerry334389 30.07.2008 16:36
jerry334389
no hej mistni nastaveni, kto ma vediet ako je to prelozene do cestiny, som myslel ze si velky anglic…
MM.. 30.07.2008 16:39
MM..
píšeš že máš xp českou verzi (fak ne mui?), a v ní anglickou vrzi ie7? dobrý sebevrah. poslední
lední brtník 30.07.2008 23:35
lední brtník

Ak mas firefox tak v nastaveniach na poslednej zalozke je nastavenie uprednostnovane jazyky na zobrazovanie webstranok (plati pre FF2.x, verzia 3.x to tiez kdesi urcite ma). Ci to plati aj pre ten web netusim, vyskusaj si.
U niektorych webov to asi moze zavisiet aj od jazykovej verzie prehliadaca alebo od nastavenia ovl.panely - lokalne nastavenia vo Win (od toho zavisi aj kopec programov, ktorych instalator obsahuje viac jazykov tak sa podla toho rozhoduje ktory jazyk zobrazi). Je mozne ze nieco ovplyvnuje v tych lokalnych nastaveniach Win aj to nastavenie lokality co tam je dole, to som neskumal.

Najjednoduchsie je prepnut si to na stranke rucne, ako uz bolo pisane v predch.prispevku.

Vím, že lze stránky přepnout ručně, ale to není řešení. Na hodně anglických stránkách, které si prohlížím, mě vyskakují české reklamy, a to nechci. Prohlížeč mám Microsoft Explorer 7, anglická verze.
Kdysi se mě to podařilo (nejsem si jist, zda to nebylo u Win 98), to se mě ale zobrazovaly napřed anglicky i stránky českých firem (Eurotel, T-Mobile...), což mě by mě nevadilo. Někde to jde přepnout, ale fakt nevím kde...
Každopádně děkuji za rady.

no hej mistni nastaveni, kto ma vediet ako je to prelozene do cestiny, som myslel ze si velky anglictinar a mas anglicky windows a tam sa to vola tusim ze "local settings" (lokalne nastavenia) :-)
P.S. Efekt by malo mat to, co je na tej prvej karte (najprv by som skusil zmenit to spodne nastavenie - ze kde sa nachadzas). To na poslednej karte (karta "upresnit"?) nema s internetom nic spolocne, je to len o znakovej sade v niektorych programoch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru