Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jazykový balíček pro Windows XP

Dobrý den, nutně potřebuji do svého počítače nainstalovat pár jazyků (japonština,čínština atd.), které se nacházejí na instalačním disku pro Windows XP, který ale bohužel nemohu najít a tak mě napadlo, že bych se mohl pokusit tento jazykový balíček stáhnout někde na internetu. Byl by tento krok legální nebo by za stažení a instalaci mohly být problémy?
Změna kategorie, původně: Software (karel)

Předmět Autor Datum
Víš jistě, že hledáš MUI pack? http://pc.poradna.net/q/view/137243-windows-xp-mul tilingual-user-int…
karel 01.04.2013 23:50
karel
Pokud si stáhneš instalační CD XP bez nějakých cracků,tj.necháš svoji instalaci,je to jako záloha a…
Karel04 01.04.2013 23:59
Karel04
Už je dotaz na toto téma hozený i na právní poradnu :-)
iconek 02.04.2013 00:44
iconek
Je to ta Japonština, která se nainstaluje přes místní a jazykové nastavení v ovládacích panelech, za…
kraty9841 02.04.2013 06:32
kraty9841
Byl by tedy tento krok legální pokud by to bylo ze stažených dat z netu, popř. jaké by z toho mohly…
MM_tank 02.04.2013 10:17
MM_tank
Já to zkusím vysvětlit ještě jinak a lépe. Když se v ovládacích panelech zvolí Místní a jazykové nas…
kraty9841 02.04.2013 11:25
kraty9841
Aha, no to ale tedy chce to instalacni CD od tech XP. MUI pack je neco jineho - to ti prevede do jin…
Abox 02.04.2013 11:31
Abox
Ano, přesně tak, chce to po mě to instalační CD od XPček, jenže to CD zaboha nemohu najít a tak sem…
kraty9841 02.04.2013 16:49
kraty9841
Nejsem JUDr.(ani z Plzně),ale vytvoření pouhého instalačního media za ztracené jinou cestou podle mě…
Karel04 02.04.2013 17:30
Karel04
Ok, všem děkuji za pomoc, ale radši to přece jen stahovat a instalovat nebudu :D
kraty9841 02.04.2013 18:14
kraty9841
A jde vůbec zjistit,že všechny ty jazyky tam nejsou už od první instalace windowsů? Já osobně si při…
Karel04 02.04.2013 19:29
Karel04
Tak jsem zkusil vypreparovat z CD pouze ten adresar LANG, a pak pridat tu japonstinu. V zasade to st… poslední
Abox 03.04.2013 07:51
Abox

Pokud si stáhneš instalační CD XP bez nějakých cracků,tj.necháš svoji instalaci,je to jako záloha a nelegální to není.Při instalaci písma jen vložíš CD a ono si to vytáhne ty jazyky a na CD key by se to ptát vůbec nemělo.Jen to musí být asi stejná verze XP jako máš.

Je to ta Japonština, která se nainstaluje přes místní a jazykové nastavení v ovládacích panelech, zaškrtne se nainstalovat soubory pro jazyky východní Asie a to je vše. Potřebuji totiž poté změnit UNICODE na Japonský. Byl by tedy tento krok legální pokud by to bylo ze stažených dat z netu, popř. jaké by z toho mohly být problémy? Pokud by to ale tedy nebylo v souladu s pravidly a podmínkami Microsoftu tak na to kašlu, nechci se pouštět do problémů s Microsoftem. Jo a omlouvám se že jsem toto téma uvedl zde a ještě jednou v právní poradně, jsem zvyklí že se na moje problémy odpovídá po delší době (a to už většinou danou věc neřeším nebo už je dávno vyřešená) a tak jsem to dal na více míst, už vím že to není nutné a příště se tomu vyvaruji.

Byl by tedy tento krok legální pokud by to bylo ze stažených dat z netu, popř. jaké by z toho mohly být problémy?

Pokud máš klasické XP OEM ome nebo Professional /koupené s počítačem/ nebo i krabicové je instalace MUI balíčku nelegální. V podstatě by nehrozilo asi nic. Ovšem je minmálně hloupé to mít někde takto ve firmě.

Windows 7 nebo Vista ve verzi Ultimate to má s těmi jazyky jednodušší /do nižších verzí je taky nemůžeš legálně nahrát a už sem viděl že to řvalo dokud se do nedoinstalovalo/

Pokud myslíš jen něco doisntalovat z instalačního CD tak můžeš, podle ěm tam ale není to co hledáš.

Já to zkusím vysvětlit ještě jinak a lépe. Když se v ovládacích panelech zvolí Místní a jazykové nastavení, tak ve složce jazyky je možnost nainstalovat jazyky východní Asie, pokud se tato možnost zaškrtně tak vyskočí pokyn pro vložení CD. To CD ale právě už nemám a tudiž nemám jak tyto jazyky naistalovat a tak sem se po nich podíval na internetu a je možné je stáhnout, ale právě si nejsem jistý zda by to bylo legální a v souladu s pravidly Microsoftu.Dalším krokem je potom změna Unicode na japonský Tuto změnu je nutné provést, pokud chcete hrát nějaké hry v cizím jazyku jako třeba arabština, japonština atd. A jak jsem už psal, ty jazykové soubory se dají stáhnout na internetu (East Asia language pack), ale potřebuji vědět jestli je to legální.

Ano, přesně tak, chce to po mě to instalační CD od XPček, jenže to CD zaboha nemohu najít a tak sem si řekl, že se po těch souborech nutných k instalaci podívám na netu a našel jsem je, jenomže nevím zda je mám stahovat a následně instalovat, protože nevím zda by to bylo legální a proto bych na tuto otázku potřeboval odpověd
PS: Jeden ze souborů se jmenuje i386\lang (nevím zda to něčemu zde pomůže ale doufám že ano)
Potřebuji pouze vědět jestli by stažení a nainstalování bylo legální.

Nejsem JUDr.(ani z Plzně),ale vytvoření pouhého instalačního media za ztracené jinou cestou podle mě trestné není.Jednak si můžeš rovnou po zakoupení vyrobit záložní kopii svého orig.CD pro případ poškození a jednak nikdo nepozná,z jakého image to bylo vypáleno,zvlášť když při pálení zadáš třeba v Neru ručně datum vypálení například na rok 2005.Ale právníci z MS to mohou vidět jinak.

Tak jsem zkusil vypreparovat z CD pouze ten adresar LANG, a pak pridat tu japonstinu.
V zasade to stacilo, ale nakonec si to chtelo pridat i klavesnici, ktera zase v tom adresari LANG neni, ale je v adresari i386. Takze to CD si normalne nekde puc/stahni. Vsak licenci na ty XP mas, tak co.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru