Avatar uživatele
sermen1

Jde i po novele zákona přepsat vozidlo bez bývalého majitele, na základě kupní smlouvy a plné moci? Jak to bylo dřív?

Je možné nějak přepsat vozidlo a vyzvednout SPZ z depozitu jestliže mám velký TP mám kupní smlouvu mám (ale vozidlo na prodávajícího není psané takže mám slouvu s prodávajícím ale ne s majitelem dle TP) a mám od prodávajícího plnou moc jenomže neověřenou. Vozidlo bylo při prodeji neschopné projít STK ani evidenčkou takže jsme se s prodávajicím (který tvrdil že je s majitelem v kontaktu. odpovídaly tomu i podobné adresy) že jakmile vozidlo uschopním a udělám STK přepis uskutečníme, jenomže prodávající nekomunikuje. Díky za rady

Zajímavá 0 před 3164 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
quizzi

Musíte mít ověřenou plnou moc od toho, kdo je uveden jako majitel v TP. Je tam uvedena i adresa, tak by neměl být problém ho kontaktovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Pěkná bramboračka. Plné moci musí být ověřené. Myslím, že to bude chtít plnou moc od majitele dle TP, kupní smlouvu mezi ním a vaším prodávajícím, plnou moc od vašeho prodávajícího a kupní smlouvu mezi vámi a vaším prodávajícím. Jestli tem řetěz není ještě delší. Ale jestli to auto je v polopřevodu (což snad není, když je v depozitu), tak vám oznamuji, že jste kavka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava