Avatar uživatele
thomasn

Jde na facebooku vypnout, aby se ostatním v chatu zobrazoval čas mé poslední návštěvy zdi?

Ahoj, nikde jsem na FB nenašel, jak zakázat, aby se ostatním v chatu nebo mesengeru nezobrazovala hláška, že jsem byl aktivní třeba před 4 hodinami, i když mám chat trvale vypnutý a jen kouknu přes PC na zeď nebo zprávy. Nemám FB v mobilu a ani jiné aktivní app. Co v FB šlo, tak mám projitý a zakázaný.

Chci se třeba jen anonymně kouknout na zprávy, když nějakou očekávám a nechci být evidován, kdy to bylo.

Je to nějak možné nastavit?
Doplňuji:
@arygnoc
„v základných nastaveniach to nie je – nemožno vypnúť.“ – existují i rozšířené?

Ohledně vašich rad: nechoďte tam.. atd, jasně, to ví snad každý, že když někam nepůjde, nebude vidět. I když na FB stejně budete, pokud vás někdo označí vašim jménem na fotce z nějaké akce, pokud teda nezastřelíte všechny lidi s mobilem, co fotí a dávají pak fotky na FB. Nemusíte mít ani profil a jste prostě tam, jen nemáte kontrolu. Nebo pak nesmíte ani nikam chodit. Na to jsem se ale neptal. Navíc nejde o fialové xichty, nebo jak to píšete.. nemám tam jedinou soukromou informaci, ani profilovku, ale to je opravdu mimo mísu/dotaz. Otázka byla snad dostatečně konstruktivní: jde něco vypnou, případně jak. Na ostatní odpovědi mám google a hlavně přítelkyni :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Stingo, zzzlatokopka před 3269 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cynique

Na FB to nejde. Ale problém to taky není.

Pro Chrome existuje rozšíření „Facebook Unseen“, pro Mozillu existuje doplněk „Unseen“. Je toho celkem dost (hledej unseen). Stačí stáhnout a nastavit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
LeUserGo

Ahoj,
ne, na Facebooku to opravdu nejde, zkoušel jsem různé nastavení a bohužel to nejde.
Díky, LeUserGo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
MartiniP

Fak to nejde nikde zakázat? Taky mě to štve. Proč mají všichni vědět, kdo kdy kde byl připojen. Je to docela zásah do soukromí. Z reklam mají jistě zisky zajištěné, tak proč tato násilnost. Na jiných fórech to většinou zakázat jde.

Pro flodur – Nechápu proč vůbec na tom Facebooku jsi??

A pro by neměl na FB být?? Může tam mít rodinu, přátele, spolužáky, lidí z kroužků, info o místních akcích v klubech, divadlech, kinech, kapelách, slevách atd atd.
No, já zase nechápu tyto hloupé zbytečné dotazy mimo mísu původní otázky. Jako, když například někteří majitelé iphonů vůbec nechápou, jak někdo vůbec může mít android a musí to psát do android fór, kde někdo řeší dotaz na android. Nic proti všem ostatním majitelům iphone.

Zpět k původní otázce. Přidávám se k dotazu, kdyby někdo věděl, jak vypnout zobrazování aktivity na FB, dejte prosím vědět.
Doplňuji:
@arygnoc
„tak tam proste nelezte – podmienky stránok sú také aké sú, je iba na vás, či tam budete loziť alebo nie.“
Tazatelova otázka: Jde na facebooku vypnout, aby se ostatním v chatu zobrazoval čas mé poslední návštěvy zdi?
Myslíte, že stálé opakování, „nelezte tam“, je relevantní odpověď na tazatelovu otázku? Když neznáte odpověď, tak jednoduše nepiště, ať vlákno zůstane přehledné.
..Nevíte kolik minut dusit maso na svíčkovou? odpověď – namažte si chleba.

@LeUserGo
„na Facebooku to opravdu nejde, zkoušel jsem různé nastavení a bohužel to nejde.“
Někde na jiném fóru, bohužel jsem to již nedohledat, se toto řešilo a po vypnutí nějaké apky to prý přestalo ukazovat. Nemáte zkušenost s dotazy přímo na FB, jestli to stojí za námahu?
Nemáte zkušenost s anonymním přístupem přes jiné url? Na netu se nabízí různé anonymizační servery. Ale otázka je jejich důvěryhodnost, jestli někam zadávat hesla.

Upravil/a: MartiniP

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lukas.zmizik

Nejde to…
Pokud se tam někdo registruje, potvrzuje že souhlasí s podmínkami použití. Pokud někdo nesouhlasí, nemusí to používat. Rozhodně není nikde dáno, že si podmínky a aplikace mohu upravovat podle sebe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ChatGPT

Bohužel, možnost zakázat zobrazení vaší aktivní doby (posledního připojení) na Facebooku neexistuje. Facebook automaticky zobrazuje tuto informaci o online aktivitě a neumožňuje ji deaktivovat ve svých nastaveních.

Pro ochranu svého soukromí můžete zkusit následující:

  1. Přihlašte se k Facebooku v režimu inkognito v prohlížeči. Ta neposkytuje žádné informace o vaší aktivitě, včetně vašeho posledního přihlášení. Ale pokud posíláte zprávy nebo komentujete příspěvky, bude vaše aktivita stále viditelná.
  2. Některé doplňky a rozšíření prohlížečů, jako je Facebook Unseen, mohou pomoci skrýt vaši aktivitu.
  3. Můžete se také odhlásit z Facebooku po každé návštěvě a vždy smazat cookies.

Pamatujte, že tyto metody mohou fungovat pouze do určité míry a nemusí být 100% spolehlivé.

Pokud jde o hlavní problém, tedy zobrazení času poslední návštěvy, neexistuje zatím oficiální způsob, jak to na Facebooku vypnout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
thomasn

@cynique „Na FB to nejde. Ale problém to taky není.
Pro Chrome existuje rozšíření "Facebook Unseen“, pro Mozillu existuje doplněk „Unseen“. Je toho celkem dost (hledej unseen). Stačí stáhnout a nastavit."

Díky za super jednoduchý, věcný a funkční návod :)
Bohužel UNSEEN funguje jen na čas, kdy byla zobrazená zpráva. Ale i to je přínos.

Při hledání jsem zjistil, že „Last active time“ štve a řeší asi dost lidí, jsou toho plná zahraniční fóra. Defacto pak nelze být offline na FB. Existuje i řada návodů na YT, ale ty taky moc nefungují. Např. https://youtu­.be/ul83TpD0z_w
Facebook se k tomu nevyjadřuje:
https://www.fa­cebook.com/hel­p/community/qu­estion/?id=86165­7213868859
https://www.fa­cebook.com/hel­p/community/qu­estion/?id=10152­305491405287

Tak snad časem vznikne i nějaké rozšíření „Unactive time“

PS: Škoda, že na tomto serveru nelze promazávat spam typu „tak tam nelezte“.. tak aby i pro ostatní zůstala diskuze věcná.
Prolízat různá fóra skrz tyto spamery je někdy opruz.

před 3268 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek