Avatar uživatele
Illines

Jde nejakym zpusobem provrtat porcelan,tak aby nepraskl.Dekuji

Doplňuji:
Dekuji,ale vidim to dost slozite a zrucnost nemam-tak to necham jak to je.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, VampGirl, hanulka11, anonym, Damiana, anonym před 4409 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Bez citu to nejde

Speciální vrták je nezbytný při vrtání obkladaček a dlaždic z keramiky, porcelánu či jiných materiálů, které při práci často praskají. Zde vždy platí pravidlo, že příklep je nežádoucí a sáhnout je třeba po vrtáku, který má zvláštní broušené ostří tak, aby odebíralo materiál ostrou hranou. S vrtákem na zdivo u těchto materiálů nepochodíte, protože jeho ostří není na náběhové hraně. K záběru se Vám ho přemluvit nepodaří.

Speciálními vrtáky je možné dělat díry i do skla či porcelánu. Zde je však nutné zajistit mazání a chlazení petrolejem a zabránit zamotaní vrtáku v materiálu, což by se projevilo okamžitým prasknutím.
Doplňuji:
zde jsou vrtáky .....http://www­.meridla-nastroje.cz/ob­chod/index.php?ma­in_page=index&cPat­h=11_12_221

Zdroj: http://www.na­seinfo.cz/clan­ky/stavby-a-stavebnictvi/na­radi/jak-vybrat-spravny-vrtak

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Zkusil bych např. vysokotáčkovou
frézku třeba od Proxonu s požitím speciálních frézek, třeba zubních.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ahoj, Illines. Když jde brousit olovnaté sklo, zřejmě by se dal provrtat i porcelán. Zřejmě by to ale vyžadovalo spoustu zkušeností, protože nejdůležitější zde bude tlak, kterým by se mělo na porcelán působit. Vrchní vrstava glazury je hodně tvrdá.
Nechápu ale moc důvod, proč to dělat do hotového výrobku, když jde otvor do porcelánových produktů vyrobit již během výrobního procesu. Asi bych to neriskovala.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nargorn

Jde to i s měděnou trubkou odpovídajícího průměru a vlhkým pískem, jen to chce hodně vytrvalosti. Trubkou se „kvedlá“ v dlaních a na styčnou plochu trubky s porcelánem se přidává vlhký písek jako abrazivo. Kdysi se takto vrtalo sklo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek