Avatar uživatele
Alesh

Jde nějak nastavit monitor, který je v poměru 16:9, na poměr 4:3?

Tj. tak, že po stranách budou černé pruhy, ale obraz nebude deformován roztažením? Je na to nějaký SW nebo to jde nějak nastavit přímo ve Win7?
Doplňuji:
No, monitor je bez jakýchkoli tlačítek, neboť se jedná o monitor u NTB. 🙂 Nastavení grafické karty jsem prolezl, skoro tam nic není a ani toto jsem tam neobjevil. U filmů problém samozřejmě není, to každý přehrávač zvládne přehrát to ve správném poměru. Jedná se mi o starou hru.

Upravil/a: Alesh

Zajímavá 0 před 4239 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

V ovládači grafické karty pokud to umožňuje nebo nějakým programem třetí strany, mě upřimě to nikdy nenapadlo

Ale DVD ve 4:3 už se mi par krát přehrálo s pruhy, jen nevím v jakém přehrávači, protže „testuji“ různé a nic si nepamatuji 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RedC22

Mám dva monitory LG a oba to umí – starší má na to přímo tlačítko, v novějším to je trochu schovaný, ale je to tam. Zkusil bych se tedy nejdřív prohrabat nastavením monitoru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Core

Za prvé je otázka zvláštně položena, buď máš obraz 16:9 a chceš ho změnit na 4:3 a pak by obraz nebyl deformován roztažením, ale zúžením, nebo máš obraz 4:3 a chceš z něj udělat 16:9, pak by byl roztažen.

Pokud jsem to pochopil správně, že máš vstup 4:3 (např. televizní film) a monitor 16:9 a chceš monitor přepnout na 4:3 tak, abys obraz neměl roztažený, pak nejlepší způsob je přepnout to přímo na monitoru (fyzicky, prstem). Určitě máš na monitoru tlačítko, které ti vyvolá menu, kde šipkama najedeš na volbu „ratio“ nebo „aspect“ a přepneš to jak budeš chtít. Pak to stejným způsobem můžeš přepnout zpátky.

Nenapadá mě ovšem, z jakého důvodu to potřebuješ. Pokud tento problém ovšem řešíš třeba kvůli televiznímu filmu, pak nepřepínej monitor, ale pusť si film v přehrávači, který umí libovolně měnit výšku a šířku obrazu (např. KMPlayer)
http://www.sta­huj.centrum.cz/mul­timedia/multi­medialni_preh­ravace/kmplay­er/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek