Avatar uživatele
kurec

Jde nějak ovládat chlazení notebooku?

právě se mi vypnul notebook s přehřátí avšak co mě zaraží je to proč větrák větral jen na 30% protože prostě poznám ten zvuk když jede na 100% jde to někde nastavit v nastavení že si to nastavím aby to bylo pořád na 100% ? nebo to je nemožné ?
HP ProBook 4720s

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2780 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Většinou to jde nastavit, i když nebývá snadné najít program či funkci, která to u konkrétního typu počítače dokáže. Ve Windows to může být nějaký správce napájení nebo třeba SpeedFan. V Linuxu třeba pwmconfig nebo fancontrol. Někdy se tyto parametry dají nastavit v BIOSu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Cenobita

Další možností je jestli není ucpaná síťka nebo filtr, která má přivádět vzduch dovnitř. Pokud to není poznat tak by se měl notebook nechat prověřit či vyčistit v servisu, ale většinou jsem se nesetkal s ucpáním větráků. Další možností je umístit notebook ne na textilní podložku, která brání chlazení (špatné je ho mít v posteli na peřině nebo na ubruse), ideální je skleněná deska nebo hladký rovný stůl, notebook má totiž malé nožičky, která by měly udržovat jeho tělo tak aby nebyl v dotyku s podložkou.

Prodávají se i chladící podložky s větrákem, ale to je myslím už nadbytečné.

Možné a jednoduché řešení jak notebook používat v posteli je položit ho na tvar podobný platu od vajíček:

viz vychytávka č. 6. Ohřívá se Vám počítač, takže ho nemůžete mít opřený o nohy? Podložte ho platem od vajec.

http://caruje­me.cz/super-triky-a-tipy-nejen-pro-vysokoskolaky/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek