Avatar uživatele
annas

Jde o vyspělý stát, když lidé v něm žijící mají vyšší životní úroveň než morálku? Či všechno špatné je pro něco dobré?

Co tito dva pánové?

Jan Sobotka „V té těžké době někteří přišli o všechno. Jiní pouze o morálku."

Novalis „Právě pro jednoduchost svých základních zákonů je morálka v praxi tak těžká.“

Obrázek:
https://pixaba­y.com/cs/etika-mor%C3%A1lka-d%C5%AFv%C4%9Bry­hodnost-lidstvo-2110605/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? dudu, vagra, johana 56, Drap, zjentek, gagaga, wendyX, independent, aliendrone před 2281 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jsou momenty, kdy nabývám dojmu, že ještě i dnes na světě existují lidé, kteří stále ještě nepochopili základní princip, zajišťující vysokou životní úroveň jedince, jímž není v tomto ohledu NIC důležitějšího, nežli popření své vlastní morálky. Zjentek.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Poslední dobou o tom stále více přemýšlím, jako např. po pátečním zasedání naší Poslanecké sněmovny. V očekávání změn, že tento Augiášův chlév bude dílem uklizen, jsem nakonec jen střídavě klel, trpce se smál a občas i hořce plakal. Utvrdil jsem se však v jednom a sice, že Babiš a jeho společníci nespáchali trestný čin, nýbrž se před deseti léty dopustili nemorálního jednání. Ovšem ve srovnání s lumpárnami, na kterých mají významný podíl přímo nebo kvůli svojí nečinností pánové Topolánek, Gros, Nečas, Kalousek nebo Sobotka a jejich kamarádi se v podstatě jedná o klukovinu.
Čapí hnízdo přece stojí, slouží veřejnosti a jeho hodnota je daleko vyšší než těch padesát melounů. Naproti tomu „díky“ jmenovaným hošanům se miliony a možná miliardy ze státního majetku doslova vypařily. Pánové chce se mně z vás zvracet, přesto i nadále věřím v boží mlýny.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Záleží opět na tom, z jakého úhlu pohledu to hodnotíme a jaká si stanovíme kritéria.
Bohužel, nabývám dojmu, že poslední dobou to snad i začíná takto platit.
Oba pánové mají jistě pravdu. Dokazuje to i ten fakt, že v těžkých dobách si jen někteří silní jedinci dokáží ochránit své morální zásady.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Tohle je zatraceně dobrý dotaz (a stejně tak těžký k zodpovězení). Dal bych alespoň 5 hvězdiček, ale nemůžu. Dokonce na něj ani nemůžu odpovědět, už jen z důvodu šíleného rozsahu odpovědí, aby byla přiměřně relevantní. S morálkou je to FAKT hodně komplikované (tedy… pro někoho) ;) :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Něco Vám povím An, ale je to tajné:

Pokud vlastník serveru, kde teď přispíváte, začne mít velmi vysokou životní úroveň, konkrétně odtud se morálka velmi rychle vytratí a to i s Vámi… hezký večer ;)

před 2281 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
plebs

Jak kde a kdy, za porušení nejsou sankce, rovněž se nedá soudně vymáhat. Jiná je v USA, v Rusku, v Česku anebo u Křováků

před 2281 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek