Avatar uživatele
anonym

Jde se bránit pravní cestou a soudem proti tetovacím salonům a proti tatérům v České republice a ve světě?

Zajímalo by mě,jestli se jde v České republice a ve světě nějak bránit pravní cestou a soudem proti tetovacím salonům a i proti tatérům kteří tetování uplně zkazí(lidově:zkur­ví) aby zákazníkovi/kli­entovi zaplatili kompletní odstranění tetování nebo předelávku tetování. jak to vůbec funguje ve světě .. jde se vůbec nějak jako klient bránit proti tatoo studiu a tatérovi když neumí prodat své umění. DĚKUJI

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2245 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Roman71

Odpoveď byla označena jako užitečná

Bránit se proti tomu dá jedině tak, že využijete právo svobodné volby a jakémukoliv tetovacímu salonu se (podobně jako já) vyhnete velkým obloukem. Čím víc lidí to bude takto dělat, z úcty k sobě samému, tím méně tetovací „salóny“ vydělají peněz a budou nuceny ukončit svůj provoz. To je snad jediná zákonná cesta, jak se vyhnout (promiňte mi ten výraz, ale jinak to nešlo) prznění svého těla.

Mimochodem, nejlepší tetování – žádné tetování, a není co řešit.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez, anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Sice souhlasím s Romanem, ale když už na spor dojde a tatér chybu neuzná či odmítne kompenzaci, pak asi soud.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Proti špatně či nekvalitně provedenému dílu se můžeš bránit bez ohledu na to, jestli se jedná zrovna o tetování. V daném případě to však může být složitější prokázat, jak zněla objednávka a co jsi místo toho dostal, pokud pochybení není zcela markantní a jednoznačné. Také je dobré si předem přečíst smluvní podmínky, jestli se náhodou předem nezříkáš části některých ze svých práv a nehovoří se tam třeba něco o umělecké volnosti a vyjádření, apod.

Tvé snaze být meziplanetárním tattoobijcem upřímně nějak moc nerozumím, mimochodem, nikdo tě přece nenutí nechat se potetovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Na nádraží ve zrušené lampárně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek