Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde stahnout zdrovoje *.php ze serveru?

Zdravim,
kdyz mam na serveru *.php soubory, vim, ze pri zadani do prohlizece davaji jen vysledek, ne cely zdrovovy kod. Lze nejakym zpusobem ty zdrovoje stahnout? Odevzdavali jsme projekt do skoly..(php+ databaze)a dosel mi mail od cviciciho, ze vidi nahodou podobnost s temi a s temi... delal jsem ot sam, je mozne ze si to nejak stahli a pak upravili, nebo je to jen nahoda? diky...

Předmět Autor Datum
ak je vsetko korektne, tak by mal byt subor php spracovany na strane servera (Server Side Script) a…
2laak 02.01.2008 17:22
2laak
Cvičicí má trošku jiná práva, než žák. Tudíš to může patrně prolézt jako klasickou sloužku (třeba FT…
AZOR 02.01.2008 17:29
AZOR
podla mna ide o to, ze skusajuci porovnal prace a podozrieva ziakov z opisovania.
2laak 02.01.2008 17:31
2laak
Soubor .php je zpracováván na straně serveru, tudíž ne u uživatele.
fleesh 02.01.2008 17:32
fleesh
Odevzdavali jsme projekt do skoly..(php+ databaze) Jak jste to odevzdali? Nahráli na nějaký školní…
host 02.01.2008 17:51
host
teoreticky ne, ale prostuduj si knihu Hacking bez tajemství - webove aplikace (je to sice starsi, al…
gd 02.01.2008 20:25
gd
Četl jsi to?
fleesh 02.01.2008 20:40
fleesh
jj
gd 02.01.2008 21:48
gd
Onehdá jsem to i OCRkoval,ale postup není,že se to opíše z knížky,vše má svůj individualismus-takže…
kmochna 02.01.2008 23:12
kmochna
vzdyt rikam... principy jsou pekne vysvetleny. Aktualni to samozrejme neni, na stroje se delaji patc…
gd 02.01.2008 23:41
gd
No dobře,tuto knihu mám přelouskanou už drahně let,takže se to pokusím vysvětlit naopak já srozumite… poslední
kmochna 02.01.2008 23:59
kmochna

ak je vsetko korektne, tak by mal byt subor php spracovany na strane servera (Server Side Script) a do prehliadaca by sa mal dostavat cisty (D)HTML format. a podobnost, preco nie? az tak vela moznosti PHP nema, aby to nebolo podobne. ak ste len nenazvali premenne podobne :-p

Odevzdavali jsme projekt do skoly..(php+ databaze)

Jak jste to odevzdali? Nahráli na nějaký školní server? Poslali mailem? Nebo přinesli na nějakém médiu (CD, disketa, flash)? Pak není divu, že by si učitel mohl prohlédnout zdroják.

Jinak přístup ke zdrojákům na webserveru má pouze autor (resp. provozovatel webhostingu) a nelze je nijak stáhnout - jen zobrazit vygenerovaný kód.

teoreticky ne, ale prostuduj si knihu Hacking bez tajemství - webove aplikace (je to sice starsi, ale principy jsou pekne naznaceny)...

Existuji urcite postupy (napr. zaslani nekorektnich dat - oznaceni pro komentar), ktere v pripade spatneho osetreni mohou vest k chybe pri vykonavani PHP skriptu a naslednemu vypisu zbytku PHP kodu... Metod je samozrejme vic.

Zadna univerzalni cesta (krome pristupovych prav k souborum) vsak neni. Hodnotit muze dle podobneho vysledku, stejneho chovani pri zasilani nekorektnich dat atd.

Onehdá jsem to i OCRkoval,ale postup není,že se to opíše z knížky,vše má svůj individualismus-takže gd má sice pravdu,ale postup chce zkušenost.Přikláním se k původní variantě,že lektor má přístup přes FTP a porovnáním php si zjistil souvislost(určitě není blbej :-D ).

vzdyt rikam... principy jsou pekne vysvetleny. Aktualni to samozrejme neni, na stroje se delaji patche apod. Ty postupy se daji ruzne kombinovat apod.

Jasne, ze je blbost to opsat... Takhle to nefunguje. Tise jsem doufal, ze to dojde. Takze se to pokusim rici srozumitelneji. V te knize jsou ukazany moznosti, na co vse se da utocit a jaky to muze mit dopad.... Obsahuje sice nejake ukazky, ale nelze to povazovat za navod, jak se stat plnohodnotnym hackerem. Pomaha to pochopit, jak to funguje a na co se zamerit. Je to dobra literatura nejen pro administratory, ale i pro programatory (predevsim samouky).

No dobře,tuto knihu mám přelouskanou už drahně let,takže se to pokusím vysvětlit naopak já srozumitelněji.
Aby se dal určit cíl útoku,musí se vědět na co se útočí-ne všechno co se hlásí jako server blablabla verze 111, je taky ten server(oni lžou a rádi),takže se provede fingerprinting a dál aplikovat medicínu k určenému serveru.(nikdy ne na 100%-nejhorší servery jsou ty co nelžou :-D ).Což je v knize naznačeno dostatečně.Rozhodně to nemusí být na(jak je vidět v TV-už tam budu,už tam budu)na minuty or hodiny.
Tak a teď trochu selského rozumu.
--------------------------------
Žák:dosta l mailem echo že se učiteli nezdají PHP (zahákoval učitel server svého chlebodárce a ještě to vytruboval do světa?)NE
Zanalyzoval zpracovaný PHP(html) a zjistil že jsou stejný jako vejce vejci-možná ano.
Vyžádal(má) přistup k serveru a kouknul na php - ano(přímočará úvaha).
--------
Co nevíme:
Jaké jsou poměry na škole.
Možná všichni napsali kód s inspirací z jednoho serveru s příklady.
Jaký a kde je server.
Nevíme jaký žáci mají přístup k serveru-může to být solidní parta ajtíků(na obouch stranách).
--------
Sám vidíš,že je to technicky komlikovaný a z hlediska budoucnosti učitele i nepravděpodobný-hákovat si vlastní prdel ;-)
----
EDIT//a dotaz čtu znova - týká se to žáků,mno nevim nevim-kdo "hákne php" tak si jiste blbej dotaz v php na dabinu zplácne sám.

EDIT2//Pokud to Pavel psal podle vlastní makovice-určitě si svou praci obhájí,vůbec bych se nebál říct odkuď jsem čerpal, jaké důvody mě vedli k tomu a tomu a proč jsem napsal to a to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru