Avatar uživatele
bolak

Jde vložit do spouštěcího souboru hry příkaz, který by mi ještě před samotnou hrou, spustil jinou apliakci?

Něco jako dávkový soubor, jenže ten příkaz musí být součástí normálního spouštěcího souboru (exe), kterým se spouští hra.

Takže by to mělo vypadat tak, že spustím hru jako obyčejně, a současně se pustí hra i ten (dejme tomu textový) soubor.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 4082 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Ne, to nejde, pokud si ten exáč neumíš sám upravit. A proč vadí ten způsob s dávkovým souborem?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

cochee: Protože potřebuju aby člověk kterej si tu hru stáhne, spouštěl krom tý hry ještě jeden soubor, například chat, kterej je danej stranou (v jiným soboru), a pokud tam bude dávkovej soubor ve kterým bude tenhle příkaz, tak ten dávkovej soubor pravděpodobně nikdo spouštět nebude, protože lidi jsou zvyklí spoštět hru právě přes ten původní spouštěcí soubor.

Ještě mě napadla taková věc, že bych ten původní spouštěcí soubor skryl aby nebyl vidět, aby pak jediná možnost byla spustit ten dávkovej, problém je ale v tom, že třeba totalcommander je od výrobce nastavenej tak, aby skrytý soubory zobrazoval s vykřičníkem, takže by to opět bylo k ničemu.

Poslední možnost je, že bych původní spouštěcí soubor přejmenoval a dal mu nějakou divnou příponu, třeba na „qxwr.t7“, takže by nebyl přímo spustitelnej a nikdo by si ho nespojoval s hrou. A pak bych vytvořil ten dávkovej soubor a do prvního řádku přidal právě příkaz spustit sobor qxwr.t7, čímž by se ta hra měla spustit, a to i když přípona t7 není přiřazena spouštěcím soborům. Vyzkoušel jsem to u sebe, a fungovalo to, potíž je v tom, že nevím jestli to bude fungovat vždycky a ve všech systémech a nebude to někde házet erory nebo nabídky, v čem se to má spustit :) Proto hledám nějakej jednodušší způsob a to vložit ten příkaz přímo do původního spouštěcího souboru.

chápeš :)

před 4082 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet