Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde z lepidla na polystyren udělat omítka?

Dodělávám na balkóně asi 1m2 zateplení (původní majitel tam měl napevno přidělanou krabici).
Už mám přilepený polystyren a nachystanou perlinku (když jsem kupoval metr dvacet perlinky, skladník pobaveně říkal "to jsme tu ještě neměli"). Když to podle návodu udělám (vrstva lepidla, vtlačit perlinku a další vrstva lepidla) tak to zřejmě bude hladké. Nechce se mi kupovat pytel s omítkou, ze kterého využiju hrst.
Když to lepidlo přejedu hladítkem, tak se asi nic nezmění, pomohlo by přimíchat do te horní vrstvy hrst písku, kterou bych snad někde sehnal, aby to bylo aspoň trochu hrbolaté jako okolní omítka? Kdybych přecejen sehnal hrbolatou omítku, ta se jen natáhne, nebo se taky přejíždí hladítkem?

Předmět Autor Datum
No při přečtení nadpisu jsem se docela pobavil ;-). Ale máš pravdu že při metru čtverečním by tenhle…
sHpy00n 07.03.2012 10:28
sHpy00n
Aha, no tak přípravu teda mám, perlinka je právě zalepená a schne. Ocelové i plastové hladítko mám,…
JoDiK 07.03.2012 10:58
JoDiK
Nene. Kdepak. Nic takového. Obyčejné plastové hladítko cca 12x28 cm. Mrkni na video. Je tam vidět ja… poslední
sHpy00n 07.03.2012 11:56
sHpy00n

No při přečtení nadpisu jsem se docela pobavil ;-). Ale máš pravdu že při metru čtverečním by tenhle malý experiment stál za úvahu. Pokud tedy neseženeš pytlíček omítky někde na stavbě.. Takže určitě budeš muset z betonářského písku vykátrovat frakci 1,5 mm. To zrno musí být fakt stejné, jinak to moc nefunguje. Pak zkoušet na malém čtverečku někde vedle nanečisto poměr s lepidlem jak to bude vypadat. Omítka se natahuje na vytvrdlé spodní lepidlo s perlinkou ocelovým nerez hladítkem a po zavadnutí se struktura vytáhne plastovým hladítkem. Kdybys písek přidával rovnou, nevypadalo by to pěkně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru