Avatar uživatele
bolak

Jdou nějakým způsobem pomocí tradičních kuchyňských spotřebičů (mikrovlnka, sporák,trouba) utento brambory…

…tak aby chutnaly jako kdyby byly upečený ve vohni, resp. v popelu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, manon, barnajka před 4218 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Dělala jsem kdysi brambory v soli. Sice chutnaly jako z ohně, ale byla to děsná vopičárna. Brambory (menší velikosti) neoloupané předvaříš asi deset minut ve vodě. Pak je posadíš do směsi hrubé soli smíchané s moukou. Ona se ta mouka nějak začne přepalovat, a tak vytvoří takový ten kýžený odér (nebo smrádek) zálesáckého ohniště, kterým erteple natáhnou. Můžeš přihodit i pár větviček rozmarýnu a trochu tymiánu. Doporučuji péci v takové té nádobě na jedno použití (bývají to hliníkové misky), protože pak je otrava mýt pekáč. Brambory tam tedy nasázíš, aby z poloviny koukaly a dáš do hodně vyhřáté trouby. Doporučuji neotvírat moc často. Hotové jsou tak za patnáct minut – když začnou praskat a slupička je papírová a hodně opečená. Ale to poznáš. Jestli to prubneš, tak dobrou chuť.
Doplňuji:
Zapomněla jsem napsat, že se ta mouka se solí musí naředit vodou! Jó a já ty brambory předvařila, ale když jsou hodně prťavé, tak to nemusí být.
Takže přidávám přesný recept i pro další zájemce 🙂

http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/207-brambory-pecene-v-soli.html

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Budet to sice trochu chutnat po umělé hmotě, ale všechny přístroje hodit na podlahu, zapálit a v ohni upéci brambory.
možná při troše odvahy na sporák dát litinovou pánev, do ní hodit brambory a zaklopit pokličkou. a přisypat trochu dřevěného nebo živočišného uhlí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mapel

Tak na to zapomeň. Oheň je oheň.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

tak já taky jedině na crispu za deset minutek, ale vatra a pak ten popel je popel :))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

peču je na csuchém plechu ,ale jako z popela nebudou nikdy bohužel

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já jednou vařil utento vepřové koleno a výsledek byl,že jsem usnul a probudil mě štiplavý kouř ze spáleného masa!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
manon

Budeš muset vyrazit do přírody. To je takové to jak tam roste tráva a nejezdí tam auta. Brambory s sebou a taky sirky.
Nějaké nápady na doma bych měla, ale bylo by to navádění ke žhářství :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Oheň je oheň. Já dělám am.brambory nebo hranolky v mikrovlce na grispu a moc dobrý. Za chvíli a bez oleje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

barbakan: já jednou rozmražoval 3/4 hodiny kuře z mrazáku a když mikrovlnka pípla že proces rozmražování je u konce, tak sem zjistil že jsem ho nedal dovnitř…

nejhorší je, že sem ho byl mezitím asi 3× zkontrolovat a čuměl dovnitř jestli mikrovlnka funguje, jestli se kotouč točí..

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Ty naděláš, třeba takhle „vaří“ už dávno všechny anorektičky. Normálka, dietní véča..:-)

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
manon

Roztržitost hodná génia :)

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aramah

Ha ha ha, no a kotouč se točil akorát kuřátko ne :))

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

Mapel: to že oheň je oheň sem věděl taky, to mi nemusíš psát

hanulka11: s tím se nesmířím, něco vymysli!

před 4218 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek