Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je Toshiba Portege M400-139 použitelná s Eurotelím HSDPA?

Zdravím všechny...

Protože mi ježíšek zase nepřinesl žádný notebook, začínám se po něčem rozhlížet sám. Do oka mi padla Toshiba Portege M400-139, ale nějak se mi nedaří nikde ověřit, jak je to s tou její podporou HSDPA. Předpokládám, že někam do notebooku strčím SIM-kartu od eurotelu s aktivovaným HSDPA a bude to fungovat - mám pravdu, nebo v tom může být nějaký háček?

Dál jsem se nikde nedočetl, jestli se umí připojit taky přes normální eurotelí UMTS (bez nadstavby HSDPA), nebo dokonce přes holé GPRS. Doufám, že by to jít mělo, ale ve všech specifikacích se o podpoře 3G sítí dočtu jen dost neurčité zmínky.

Notebook mi připadá za ty prachy dobrý a jestli má skutečně vlastní 3G (+doufám i GPRS) připojení kompatibilní s naším O2, asi do něj půjdu. Bohužel zatím nemůžu z žádného prodejce vyrazit kloudnou odpověď.

Jestli o tom někdo cokoli víte, případně jestli víte o nějakém důvodu, proč do té Toshiby nejít, nebo jestli máte tip na nějaký jiný zajímavý malý book, budu rád za každou odpověď.

Předmět Autor Datum
Obvolal jsem úplně všechno co se dalo: od výhradního dovozce přes autorizované servisy až po jednotl…
Ynd0r 05.01.2007 12:45
Ynd0r
Tomu se říká průzkum bojem... ;-):beer: poslední
host 05.01.2007 13:13
host

Obvolal jsem úplně všechno co se dalo: od výhradního dovozce přes autorizované servisy až po jednotlivé prodejce... a všude mi tvrdili, že ten notebook nejspíš žádné mobilní připojení nemá, že to je blbost.

Ale nedal jsem na dezinformace se a milého booka koupil - a neprohloupil!
Skutečně je dole kryt na SIMku - automaticky si najde "Eurotel-CZ" a 3G data už frčí... když se ocitne mimo signál 3G, automaticky se přepne na GPRS.

Moc se mi to líbí - divím se, že to nemá větší publicitu. Ještě vyzkouším, kolik v praxi vymáčkne z HSDPA.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru