Avatar uživatele
Rokio

Je absence křtu velkou překážkou, aby se duše nepokřtěného, avšak dobrého věřícího dostala po jeho smrti do nebe?

V případě, že člověk věří v Ježíše Krista a snaží se dodržovat křesťanské zásady, ale není pokrtěný, jedná se o velkou překážku, aby po jeho smrti jeho duše dostala do nebe?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, ivzez, Drap, Meiry před 2337 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Polož si napřed otázku – jaké náboženství je to „pravé“? Mají pravdu muslimové, křesťané či židé? (nemluvě o vyznavačích jiných – a podle mne někdy i pokročilejších nau­k)

Vážně si myslíš, že je boží vůlí nosit jarmulku, turban nebo nejíst vepřové řízky, či pravidelně na sebe žalovat nějakému nezřídka úchylnému knězi? :D :D :D

Za co Boha máš? Za nějakého malicherného páprdu, který nutí lidi, aby obětovali své děti na důkaz své víry? (jak nám tvrdí náboženská sebranka)

Pokud Bůh existuje (a já to nevím, nicméně velmi usilovně po něm pátrám), je už z principu nemyslitelné nějaké diktování jak ho vyznávat (pokud vůbec).

Ale mohl bys už vědět, že do „nebe nad námi“ se nedostaneš ať poletíš jak vysoko chceš (jednoduše proto, že nad námi je vesmírný prostor), do „pekla pod námi“ se nepropadneš či neprokopeš, ať bys kopal sebeusilovněji (i kdybys prokopal tunel skrz celou planetu).

Takže – není načase uvažovat o Bohu alespoň trochu seriózně? Zanech pochybné pohádky těm „jednodušším“, jediné co podle mne můžeš opravdu činit, je Boha HLEDAT. A to musíš svým vlastním způsobem, NIKDO to nemůže udělat/vymyslet/zpros­tředkovat za tebe.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jan Kunčar

Jestli je ten člověk skutečně dobrý věřící, tak se dá pokřtít, třeba i jako dospělý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Roman71

Křest, nebo také zasvěcení se pro službu Bohu, je významné rozhodnutí v životě každého křesťana. Křesťanský křest (úplným ponořením do vody) je veřejný projev oddanosti Bohu. Nelze jen věřit v Ježíše Krista, ale také v jeho Otce – Boha. Křtem se také stáváš členem křesťanské organizace, ale tady pozor! Ne všechno, co se třpytí je skutečně zlaté! Pravé křesťany poznáš tak, že mají mezi sebou skutečnou lásku, slouží jedinému pravému Bohu a věnují se kazatelské činnosti. Samotná víra nikomu nic nezaručí.. ani to, že obdržíš „nebeskou pozvánku“. Pro život v nebi si Bůh vybírá lidi sám.

Tak si říkám, jestli ten tvůj dotaz není tak trochu vypočítavost? 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neni přece problém nechat se pokřtít v kterémkoli věku a máš po starostech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

Není ovšem křest jako křest. Je plno falešných náboženství, které křtí ve jménu Boha. Ale jen křest u svědků Jehovových je Bohu přijatelný. Každopádně křest je vyznání víry před ostatními členy svědků a žádost k Jehovovi Bohu o čisté svědomí. Myslím, že samotný křest není podstatný k záchraně… a do nebe už vůbec ne (počet 144000 křesťanů panujících v Božím království už byl naplněn). K záchraně pro život na Zemi je víra doprovázena skutky, které konal Ježíš Kristus, např. kazatelská služba. Ale i to ostatní jako je dodržování Jehovových zákonů, modlitby k Jehovovi Bohu a studium Bible. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Myslím, že je vhodnější otázka, zda je křest přitěžující nebo polehčující okolností při vstupu do pekla.

Po smrti přijde chlap do pekla.
Sám Belzebub ho provází podzemím a dává mu na výběr, které peklo si vybere.
Za prvními vraty je krásná nudapláž plná sexy dívek a stánků s dokonalým výběrem občerstvení.
„Tohle je peklo?“ diví se chlap.
„Jasně, tohle je peklo!“ odpovídá Belzebub.
Za druhými vraty je místnost zařízená jako útulný pánský klub se spoře oblečenými hosteskami a vynikajícím pivem a hudbou.
„A tohle je taky peklo?“
„Jistěže, tohle je taky peklo.“
Za třetími vraty nabodávají čerti hříšníky na vidle, stahují je z kůže a vaří v kotlích s olejem.
„Jo,“ povídá chlápek, „tak tohle je peklo!“
„Ano, to je taky peklo. Ale jestli nejste katolík, tak si toho ani nemusíte všímat. To tu máme jen kvůli nim, oni to tak chtějí.“

Upravil/a: Arne1

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Mc Merkurion Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… no, to je přímo průšvih, křest je základní věc, tím dáváš najevo, že slepě věříš … faktem je, že dneska (a nejen dneska) udělá jakákoliv církev za peníze vše, udělí ti i svátost manželství …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

1. Nepokřtěné děti.
Můžete si přečíst v odkazu. Napsal uživatel Jiri-Sindelar
http://www.li­dovemisie.cz/cs/no­vinky/novinky-2010/265-souasna-teologie-osudy-dti-ktere-umiraji-bez-svatosti-ktu

„Současná teologie: Osudy dětí, které umírají bez svátosti křtu “

" Z Bible víme, že Bůh chce spasit všechny lidi prostřednictvím Ježíše Krista. Na druhé straně čteme v Evangeliu, že ke spáse je potřebný křest. Člověk nepokřtěný je totiž zatížen vinou prvotního hříchu, a to je překážka ke vstupu do nebe. Dospělí lidé odpovídají za sebe sami, mají svobodnou vůli a jejich spása záleží na jejich životě. Ale jak je to v případě malých dětí, které ještě nemají rozum?" atd.

2. U dospělých – stejná otázka
http://www.vi­ra.cz/otazky/Co-bude-s-clovekem-po-smrti.html

"Co bude s člověkem po smrti?

"Jedním předpokladem je nekonečná láska, kterou Bůh miluje naši konečnost a chce ji dovést až ke sjednocení se svou nekonečností. Odtud pramení i jeho milosrdenství.

Věčné spásy mohou totiž dosáhnout všichni, kdo bez vlastní viny neznají Kristovo evangelium a jeho církev, avšak s upřímným srdcem hledají Boha a snaží se pod vlivem milosti skutečně plnit jeho vůli, jak ji poznávají z hlasu svědomí. Božská prozřetelnost neodpírá pomoc nutnou ke spáse těm, kteří bez vlastní viny ještě nedošli k výslovnému uznání Boha, ale snaží se, ne bez Boží milosti, o dobrý život." (15–16, ale stojí za to přečíst si dokument celý, třeba zde:
http://www.va­tican.va/archi­ve/hist_council­s/ii_vatican_cou­ncil/documents/vat-ii_const_19641121_­lumen-gentium_cs.html)

Samozřejmě je možné se pokřít i jako dospělý.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Vím o větších překážkách, než je absence křtu,
ale (pokud nebe existuje) je i ona překážkou.

Jsi plnoletý, tvrdíš, že i věřící → co ti brání v přijetí křtu?

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

I věřícího u nebeské brány mohou kopnout do pr . . le, pokud uskutečnil zlo za svého života. p.s. víra není spása, ale činy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Meiry

Pokud umře a není pokřtěný je to jeho překážka. Může věřit sebevíc, ale do nebe se nedostane. Co mu brání? Může se pokřtít v jakémkoliv věku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
luckykubrt

Jan Kunčar: Jen bych to trochu upřesnil. Ne třeba jako i dospělý, ale hlavně, když je člověk dospělý a může svobodně rozhodnout jestli chce nebo nechce být pokřtěn. Ne jako to je u římskokatolické církve, kde tě pokřtívají jako malé nemluvně aniž bys věděl, co to vlastně znamená, kdy o tom rozhodují tví rodiče. Sám Ježíš byl pokřtěn ve svých 29 letech Janem Křtitelem a Jehova Bůh na něj seslal svého svatého ducha v podobě holubice.

před 2337 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… co se týká náboženství a jehovy, plácáš furt blbosti, ale tentokrát máš pravdu a musím s tebou souhlasit: člověk by se měl rozhodnout jako dospělý, ne aby to za něj udělali rodiče, a ten příklad taky nic moc, vezmi si takový židy, těm v mládí udělaj obřízku a má památku na celej život, to už je utrpení!

před 2336 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

To, co dělají židé a i jiní lidé ve světě tak to je opravdu utrpení. Jehova Bůh si izraelity vyvolil jako národ, který vedl a s kterým uzavřel smlouvu (Abrahamovi potomci). Jenže v průběhu doby byli izraelité Jehovovi Bohu nevěrní a sami si určovali, co je správné a co ne. To neznamená, že Bůh Jehova jejich jednání schvaluje. Pojem tělesný izrael nahradil duchovní izrael, kde byli v době Ježíšově vybíraní do sboru i lidé z pohanských národů. Ti, kteří pravdu od Ježíše přijali stali se jeho učedníky, pravými křesťany. To, co pořád píšu není z mé vlastní hlavy, ale jsou to mé znalosti ze čtení Bible, Svatého Písma. 😉

před 2336 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek