Avatar uživatele
Rokio

Je automaticky hlupákem ten, kdo neovládá určitou oblast, kterou společnost očekává, že ji každý zná?

Mám tím na mysli, že když například někdo neovládá dobře pravopis, neumí vyjmenovaná slova či abecedu, neumí si zavázat tkaničky či neumí státní hymnu atd., je pak tato osoba automaticky hloupá?

Co když takový člověk třeba umí spoustu jiných věcí, které naopak většina lidí neovládá, nebo vyniká v jednom či více oborech, ale neumí některé základní věci (viz předchozí odstavec). Je pak tato osoba hlupákem?

Jaký je váš názor na tuto problematiku?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2664 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Smode

Lišící se jedinec v tomto smyslu je zbytkem společnosti vždy vytlačován a utiskován, ať právem či neprávem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Automaticky hloupý neni, ale lze to předpokládat. Neznám nikoho, a myslím že ani ty ne, který neumí pravopis, nezná abecedu , neumí státní hymnu a ani si zavázat tkaničky, že by byl v nějakém jiném oboru dobrý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Tw!st

Můj názor je takový, že každý má odlišný žebříček priorit, tudíž pokud pro někoho je výše třeba znát hymnu než zavázat si tkaničky (pouze hloupý příklad) tak to, že neumí zavázat tkaničky z něj nemusí dělat hlupáka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Jsou inzenyri – kteri neovladaji gramatiku, ale umi anglicky, vedou firmy, jsou uspesni ve svem oboru. Takze z toho vyplyva, ze kdo neovlada pravopis, neznamena, ze je hlupak. Ale najde se i takovy inzenyr, reditel firmy, ktery vypada chytre a pritom je to debil.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek