Avatar uživatele
kazisvět

Je běžná červená boulička v místě očkování u kojence?

U šestitýdenní dcery máme cca 8 mm v průměru a cca 2 mm vysokou červenou bouličku na ramínku po očkování. Boulička je tvrdá. Je třeba kvůli tomu navštívit doktorku?
Doplňuji:
Potvrzuji, že vše dopadlo dobře – do 2 dní od otázky hnis z bouličky sám odtekl a boulička se už hojí.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5266 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anetadela1

Ne určitě nikam nemusíte. Je to jen reakce na očkování. Akorát je možný, že se jí tam udělá hodně hnisu. Já to teda u svých dcer neměla tak hrozný, ale sousedka to měla u svýho dítěte snad ještě horší než popisujete vy. Taky z toho byla vykulená, tak s tím radši šla k doktorce a ta jí ten hnis vymáčkla,vyde­sinfikovala a tím to skončila. Ještě hodně dlouho tam měla výrazný červený flek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
friggo

zrejme se ji tam vytvoril mensi absces jako reakce na ockovani. z MEHO pohledu by se to melo do par dnu zacit ztracet, zmirnovat zaniceni, pokud ne nebo hur – zhorsovalo by se to, rozhodne bych nevahala a vyhledala pomoc lekare, tim se nic nezkazi a budete mit jistotu, ze jste sveho mrnouska nezanedbali

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Jestli to dobře chápu, jedná se o očkování proti TBC. Je to jedna z možných reakcí na očkování. Pokud se to nebude nijak horšit asi bych to neřešila, ale až půjdete ve 3 měsících na kalmetizaci (kontorlu tohoto očkování), určitě bych se o tom zmínila.

Pokud ale boulička nezmizí nebo by se zhoršovala, určitě bych to konzultovala s pediatrem.
Nicméně, pokud se teprve chystáte na šestitýdenní kontrolu k dětskému lékaři, pak jistě nezkazíte nic tím, že se během kontroly zmíníte i o bouličce. JE dokonce možné, že lékař(ka) bude místo kontrolovat automaticky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
eva

Moje dcera měla taky tuto bouličku,ale po pár týdnech jí při koupání sama praskla a hnis vytekl,tak jsme ji pak jen pár dní jednou denně namazali fialkou aby zaschla a za pár dní se zahojila.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví