Avatar uživatele
anonym

Je cukrovka způsobena uvedenými skutečnostmi?

Je cukrovka způsobena díky

  1. vysokému cholesterolu v potravinách a surovinách ?
  2. díky vysokému glykemickému indexu v potravinách a surovinách ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2412 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Příčin cukrovky je mnohem více,

„Cukrovka II. typu vzniká především na základě špatného životního stylu. Jistou roli zde hraje i genetický předpoklad, hlavními příčinami jsou ale nadváha či obezita, nedostatek pohybu a nezdravá výživa – hlavně nadměrná konzumace sacharidů – mají vysoký glykemický index.. Tělo si totiž postupně zvykne na jejich přísun a po nějaké době přestane reagovat na inzulín.“
"
http://www.bo­nella.cz/nachla­zeni-a-nemoci/cukrovka-priciny-vzniku-a-jeji-lecba.html

Příčiny vzniku cukrovky jsou podobné jako příčiny vzniku vyššího cholesterolu, který způsobuje cukrovka.

Ad 1
Cukrovka zvyšuje cholesterol, je to spíš důsledek třeba nedosttaku pohybu, nadváhy, špatné stravy, dědičnosti, ale i poruchy jater a ledvin.
Zvýšený cholesterol nemusí být příčinou cukrovky.

Ad 2
Nezdravá strava ovlivňuje vznik cukrovky. Ale není jediná. Cukrovka totiž zvyšuje cholesterol, který je nebezpečný pro onemocnění srdce, mozku, ledvin, nedokrvení dolních končetin.

" Hodnoty cholesterolu zvyšuje strava bohatá na nasycené tuky, které jsou obsaženy především v živočišných potravinách jako hovězí, vepřové a telecí maso, mléko, vejce, máslo a sýry. Nasycené tuky se ukrývají také v průmyslově zpracovaných potravinách, které obsahují kokosový nebo palmový olej a kakaové máslo.

Změna stravovacích návyků může pomoci ke snížení hladin cholesterolu. Maso zkuste nahradit rybami a jezte stravu bohatou na vlákninu, jako jsou celá zrna, zelenina a ovoce.

Místo živočišných tuků vybírejte raději rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. Důležité je rovněž omezit spotřebu cukru, sladkostí, moučníků a smažených pokrmů.

Takže j potraviny s vysokým glykemckým indexem nebezpečné a jednou z příčín vzniku cukrovky. a zvýšeného cholesterolu.

Bohužel cukrovka je onemocnění, které má tendenci snižovat hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu a naopak zvyšovat hladiny toho „špatného“ spolu s triglyceridy.

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/sedm-pricin-vysokeho-cholesterolu-dtt-/zdravi.aspx?c=A110930­_110854_zdravi_pet

Upravil/a: annas

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap, anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek