Avatar uživatele
Rokio

Je církev Svědkové Jehovovi odnož křesťanství?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, hapiky, anonym před 2154 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

ne

Nejsou odnoží křesťanství, vznikli jako sekta, ale bohužel „náboženská společnost Svědků Jehovových je podle ministerstva kultury jednou z jedenácti církví“ atd. "

Náboženská společnost je registrovaná od r. 1993, vyučovat náboženství ve školách od r. 2002. ,

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Seznam_c%C3%A­Drkv%C3%AD_a_n%C3%A1bo%C­5%BEensk%C3%BDch_s­pole%C4%8Dnos­t%C3%AD_v_%C4%8Ces­ku

Zdroj: https://zpravy­.idnes.cz/sved­kove-jehovovi-sve-byvale-ustredi-v-ramci-cirkevnich-restitucich-nedostanou-gpf-/domaci.aspx?c=A120113­_194430_domaci_jj

Podívejte se do artchivu, najdete více informací.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

ne

NE! NE! a NE! Svědkové nejsou církev, je to sekta,
která lidem škodí více, než kterákoliv církev.
Sektu nepovažuji za odnož „oficiálního“ náboženství.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

jiná odpověď

Je to něco mezi křesťansvím a církví. Bibli si vysvětlují „svérazně“, např. nevěří, že existuje u člověka duše, nepřijmou žádnou krev ani transfúzí ani v jídle…atd…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
philip2

ne

Ne, nejsou.

Křesťanství NENÍ náboženstvím kněhy, ale náboženstvím živého evangelia.

Ježíš Kristus nepřikázal svým apoštolům (prvním biskupům) cokoli spisovat a povinností křesťana není cokoli studovat (byť lze, samozřejmě, studium minimálně základní katechese doporučit – člověk pak bude, například rozumět tomu, co se společně modlí a vystříhá se situace, že bude zároveň komunistou a katholíkem, například).

Pokud někdo věří, že v „Bibli“ něco „nalezne“, je to jeden z nejčastějších blu­dů.

Byl na zemi Bohočlověk, Světlo ze Světla, vtělený Bůh z vtěleného Boha, zároveň člověk i Bůh. Já ho nepamatuji, anžto jsem nebyl na světě, když on za nás, a za naše hříchy, obětoval se na Svatém Kříži. Ale ti, co s Kristem obcovali, s Kristem rozmlouvali, s Kristem stolovali, a co byli svědky jeho zázrakův, dosvědčili nám, co a jak bylo.

První biskupové založili církve, jež dohromady tvoří Církev Kristovu. Předávali dál, co viděli, slyšeli, čeho byli svědkové, co vnímali, viděli, slyšeli, skrze živé evangelium, dosvědčovali to silou své osobnosti.

Čtyři z nich vyvolil si náš Bůh v Trojici jediný, a skrze charisma Ducha Svatého, vedl jejich ruku, by sepsali evangelium o tom, jak Kristus mezi námi pobýval, co konal, kázal etc., jako podobenství a okno do těch dob dávno minulých. Ale to není nezbytně nutné číst.

Maje osobní zkušenost s Bohem, dosvědčuji, že Ješua Ha Nocri, Ježíš z Nazaretu, byl Bohem z Boha, nestvořeným, Synem Boha Otce, který byl jest, jest a bude jest, že vtělil se, skrze Ducha Svatého, v lidské tělo, skrze Přesvatou Bohorodici Marii, vždy Pannu, že s námi obcoval na zemi, jako zároveň plný Bůh a plný člověk (v tom jest byl a jest jedinečný – byl zároveň plným člověkěm, krom hříchu nám ve všem podoben), předal nám, co ku spáse potřebné jest nezbytně, potupnou smrtí na Svatém Kříži obětoval se za nás, a za naše hříchy. Skrze své učedlníky, apoštoly, předal nám, hříšným, toto poselství. V nezměněné podobě, skrze dogmata a učitelský úřad Cerkve, zachovává toto živé evangelium každý biskup, a každý jim rukopoložený kněz, a každý jím pokřtěný křesťan, který má živou víru, v každé cerkvi, která má apoštolskou sukcessi, je plně sjednocena s nástupcem Svatého Petra, tj. biskupem města Řím, tj. celá Cerkev Kristova, anžto on sám, obcujíce s námi, a mezi námi, pravil, že na téť skále zdělá Cerkev svou, kterou brány pekelné nezmohou.

Pokud je někdo přesvědčený, že studiem něčeho (lhostejno čeho), bez napojení na Svatou, apoštolskou, Cerkev, bez posvátné Tradice, může objevit něco, trpí chorobou duše. Jest místa a třeba se za něj modlit a vydávat osobní svědectví, že takový člověk káže bludy a lžievangelium. Toť vše.

Kdykoli jsem účasten božské lithurgie, probíhá na oltáři mysterium, ve které, znovu a znovu, obakuje se Kristova oběť na kříži, avšak spůsobou nekrvavou, oproštěnou od veškerého utrpení. Lze to, naprosto klidně a snadně, vnímat, nelze tomu však rozumět, anžto čivy nepraví nic – nic nevidíš, nic neslyšíš, nic necítíš (doslova – v tradičním římském canoni missae je absolutní klid a ticho) – když ani andělé Boží ničeho nevědí, ty nemůžeš vědět o to logičtěji. Ale můžeš vnímat.

Abys však byl s to vnímat, mušíš byt způsobilý účasti lithurgie věřících. A abys mohl být účasten lithurgie věřících, mušíš, s čistým srdcem, bez rozumu, vášní, zaujetí a všeho, cos se naučil, být s to otevřít své srdce Bohu a přijmout svátost křtu.

Zavři se ve své komůrce, klidně svými slovy (nebo se nauč základní modlitby – Gloria Patri, Oratio Dominica, Sanctus Deus, Sanctus Fortis …, atp., ale není to nutné), se modli ku Kristu Králi, požádej ho o dar Ducha Svatého, a čekej. Budeš-li srdce čistého a upřímného srdce, dostaneš, co tobě potřeba jest. A jestli ne – víš, proč Kain zabil Abela, že? Jestli ne, hoď to do Google, a přemýšlej nad sebou. Až obdržíš základní dar, vyhledej prvního kněze, a když by ten kněz byl jurodivý (může být, ecce homo), vyhledej jiného, mluv s ním o tom, naslouchej, vnímej a nechej se vést.

„Křtí se služebník / služebnice Boží … (křestní jméno) ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého. Amen“. Taky se to dá přeložit jako „Křtí se otrok / otrokyně Boží…“. Lépe býti otrokem, v Trojici jediného, Boha, než Satana. A nic mezi tím neexistuje.

Svědkové Jehovovi jsou otroci Satana. Kristus nás naučil: vaše slova ať jsou ano, ano, ne, ne. Tak vydávám svědectví.

Blaze tomu, jež oblíbil si zákon Hospodinův, jež neobcuje s svévolníky. Benedicat vos Omnipotens Deus Pater, et Filius, et Spiritus Sanctus. Amen.

Upravil/a: philip2

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

ne

Svědkové Jehovovi jsou křesťané, nikoliv odnož nějaké církve.

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek