Avatar uživatele
sesednizkola

Je dnes trapné uvařit turka někomu, kdo příjde na návštěvu?

Co vím, tak dnešní „honorace“ už turka nevaří. Když jsem se na návštěvě u jedné nechudé rodiny dotázal, zda bych nemohl dostat normálního turka, paní domu se dost smála. Pak, když se ujistila, že si nedělám legraci, mi ho uvařila a dokonce mi chtěla dát zbývající pytel kafe, že prý je ráda, že to někdo vypije.

Dneska je v modě všechno elektrický. Kafe z automatu, rande na slepo přes internet. Mlejnek na kafe jsem neviděl v krámu už leta.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2378 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Neřekl bych, že turka už nikdo nepřipravuje. Sám piju výhradně turka, i když mám ve špajzu i instantní kafe pro případ návštěvy. Vždy se návštěvy zeptám jaké kafe chce a většina volí turka. Dokonce mám v plánu koupit elektrický mlýnek, protože čerstvě umletá káva je přece jenom lepší. Ta instantní „káva“ chutná úplně jinak. Jistě, každý má jiné chutě. Jediné co akceptuju kromě klasického turka, je espreso z kvalitního kávovaru, ale to je přece jenom dražší záležitost. Jako děcko si pamatuju, že se káva mlela v ručním dřevěném mlýnku se šuplíčkem, bezprostředně před její přípravou. Tedy pokud se nedělala melta s cikorkou 🙂

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Záleží na chuti. Přítelkyně volí „turka“ když je to možné (a často řekne že si raději počká domů na pořádné kafe). Já zase volím to co nemá „písek“.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jak komu, mně bys nepotěšil ničím jiným než turkem …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Tak se zeptej. Já piji jedině turka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Cool je dnes překapat turka přes filtr!

„Překakaný český turek“ může bejt na světový úrovni zhruba asi tak stejná kvalita jako „klasický český turek“ ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek