Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blikajúce pásiky na monitore po zapnutí zdroja do Notebooku

takze k veci mam notebook Dell Latitude E4300 ktory mam prepojeny cez VGA port s LCD monitorom LG Flatron tip presne neviem ale to je jedno ... ked napojim NB na adapter (nabijačku) tak na LG monitore začnu preblikavat pasiky a ked ho odpojim s adaptéra tak doslova zmiznu a je čisty obraz ( na obrazovke NB ide všetko v poriadku aj ked je na adapteri) do teraz mi to nerobilo tak sa pytam čo s tym moze bit ? :(

Předmět Autor Datum
Pokud máš LCD i NTB napojené ve stejné el. zásuvce, zkus ntb zapojit jinam.
Jozzo 14.08.2010 02:39
Jozzo
zkus vyndat baterku a jet na notebooku přes adaptér.
rajfka 14.08.2010 10:14
rajfka
Rada jak noha. Tazateli jeho adaptér evidentně produkuje rušení. Vyndáním baterky obdržíš buď mrtvou…
mif 14.08.2010 11:04
mif
Skor by som povedal ze teraz ich ma v odlisnych zasuvkach a ja by som to zapojil do zasuvky stejnej…
MM.. 14.08.2010 15:56
MM..
Zkontroluj zásuvku, popřípadě prodlužovák. Zkoušečkou fází zjistíš, zda je zásuvka zapojena tak, aby…
kropf09 15.08.2010 22:43
kropf09
E-čkové Delly mají jen dvoupólovou zástrčku (á-la holicí strojek bez zemnícího kolíku) a mělo by jim… poslední
touchwood 15.08.2010 22:50
touchwood

Skor by som povedal ze teraz ich ma v odlisnych zasuvkach a ja by som to zapojil do zasuvky stejnej (kvoli minimalizacii zemnych sluciek).

Druhy mozny problem je zoxidovane kontakty konektora kabla do monitra, apod alebo natrhnuty kabel (natrhuty zem vodic kabla) alebo kabel uplne nahovno (skusit ho dat dalej od ostatnej elektroniky, od wifi vysielacov apod).

P.S> moze byt aj nejak vadna nabijacka, alebo monitor (napajacia cast)

Zkontroluj zásuvku, popřípadě prodlužovák. Zkoušečkou fází zjistíš, zda je zásuvka zapojena tak, aby fáze byla vlevo (zásuvka). Totéž všechny prodlužovací kabely. Aby jsi neměl jinak zapojený monitor popř tiskárnu, nebo notebook. Přes elektronická zařízení generují tyto prohřešky zpravidla brum. Další možnost je, že zdrojem vyšších harmonických může být i zdroj. Některé invertory a to zvláště ty od noname výrobců se nepyšní kvalitními součástkami a to hlavně kondenzátory. Pokud by zdroj generoval nějaké vyšší harnonické, mohl by jsi do napájecí cesty zařadit filtr. T.j. indukčnost seriově - kapacitu paralelně. Tak si vyber a dej se na průzkum.

E-čkové Delly mají jen dvoupólovou zástrčku (á-la holicí strojek bez zemnícího kolíku) a mělo by jim být jedno, zda mají přehozenou fázi (do počítače jde tak jako tak usměrněný proud). Se zdroji Dellu pro notebooky jsem neměl nikdy žádný problém (a to s nimi dělám už od prastarých modelů CpX/CpT) - kromě toho, že jim useři ukrucují kabely.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru