Avatar uživatele
Stařík2

Je dobré nový mobil hned dávat do nabíjecího stojánku ? A může tam být pořád ? Anebo nejprve baterii formovat ?

Formovat – nabít ,vybít do uplného vybití a ještě jednou ? A potom může stát trvale v nabíjecím stojánku ? Nebo to je všechno uplně jedno ? Nebo po nabití ve stojánku jej vyndat ?

Zajímavá 0 před 2655 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

U Li lon baterií netřeba nabíjet na 100 % a potom nechat vybít na 0% , to bylo dříve u NiMH a Nicd , ted ne ,
Bateriím nového typu nevadí nabíjení např. ze 60 %, ale hodně jim vadí, pokud je necháte vybít na 0 %. U svého smartphonu, laptopu a tabletu se snažím, aby hladina baterie neklesla pod 20 % (klidně i víc).

O Li-Ion bateriích se dá říct jedna věc – nemají rády extrémy. Stejně jako je nepotěší úplné vybití, tak je nepotěší úplné 100% nabití. Jestli vám tedy na baterii záleží, vytáhněte ji o chvíli dříve, než dosáhne plné kapacity.

https://www.sve­tandroida.cz/jak-spravne-nabijet-baterii-telefonu-myty-a-fakta-o-akumulatorech-201403

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Seznam.cz

Nedá se řídit doslovně tím co odborníci někde napíšou. Kupoval jsem placatý mobil s akumulátorem typu: Li-ion s kapacitou 2000 mAh. To bylo v roce 2013. Při používání doma bývá připojen do sítě. Za dobu existence mého mobilu, to je 3 roky jsem nezaznamenal výrazný úbytek kapacity baterie. A to dobíjím každý den.
Tento typ baterií se nikdy neformátují, je v nich elektronika a ta to stejně nedovolí, vypne přístroj. Plná kapacita se projeví po měsíčním používání. Pak bude stoupat, a až po nějakém roce mírně klesat.
Ještě přidám nějaký link kolem akumulátorů do mobilu. http://www.bat­tex.cz/cz/porad­na.php

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

mobil ve stojánku?…ve stojínku znám jen přenosný bezdrátový telefon, ale ne mobilní…jestli je třeba „formátovat“ by mělo být uvedené v návodu…protože to záleží na typu baterie…v dnešních mobilech s lithiovými bateriemi se tohle nedělá a jinak pro mobily platí, že se nemají nechat úplně vybít, ale taky je nezapojovat, když jsou třeba na 80%..ideál je nabíjet při stavu baterie 15 až 50%…ale to se bavím litiových bateriích…co tam máš ty za bateii netuším…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek