Avatar uživatele
Kelt

Je dobré se spoléhat na navigaci, když dovede řidiče na nesjízdná místa?

Jak je možné, že řidič si nastaví cestu podle navigace a on, při dodržování všech pravidel skončí ve slepé ulici, na cestě pro cyklisty, nebo na louce, tedy na takovém místě, kam nechtěl jet? Přece takové zařízení má hodnotu několik tisíc a mělo by být na něj větší spolehnutí než na automapu.

Zajímavá 0 před 2937 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

nic není stoprocentní. jedno mě navigace pořád dokola navigovala „odbočte vlevo“. nešlo to, jelikož jsem jel podél Vltavy a mezi námi byla svodidla a to pár kilometrů

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
terry

Je to pěknej tydýt, když vjede na cyklostezku.
Přece musí vědět, že kamion je pekelně těžký a taky široký. A vidím stav silnice nebo nesilnice.
A sledovat dopravní značky by snad taky mohl.
Mohl přece zastavit dřív, ne až v nouzi nejvyšší.
Znám lidi, které jeli autem a navigace byla pro cyklo.

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
brillant

Nikdy nespoléhám na navigaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já ji měl a vyhodil. Jednou jsem podle ni jel, tak jak mi napovídala a vjel jsem do lesa, kde Lakatošem tahali klády. Čučeli na mně jako na vola.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Navigace je pomůcka. Většinou pomůže řidiči najít rychleji správnou cestu. Odpovědnost ale je na řidiči, řidič je od toho aby sledoval stav silnice, dopravní situaci, značky a podle toho dělal rozhodnutí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Je potřeba si ujasnit pojmy. Zanedbáme-li rozdíly v měřítku, tak automapa v knize, listu nebo v navigaci je v podstatě stejná. Sama o sobě nikam nevede. Cena navigace souvisí s velikostí a vybavením. Za vadné navedení může routing. Jeho kvalita se nedá nikde vyčíst. Musí se ověřit praxí.
Navigace je výborná na navedení na neznámou adresu ve městě. Dálkovou trasu je potřeba porovnat s automapou a chyby opravit nastavením průjezdních bodů. Nechat se vést navigací je volovina.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek