Avatar uživatele
zjentek

Je dobré žít v přesvědčení, že děláme něco záslužného?

Nerevarin: No jo, jenže to už nebudeš tady, v internetových vodách, a nebude to potom taky škoda? Od existence internetu nepamatuji člověka, kterej by žil aktivním životem a zároveň byl kdykoli k zastižení právě tady, na netu. Tak jak je to doopravdy?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap, Nerevarin, Rokio před 2894 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nerevarin

Nestačí být o tom přesvědčen, přesvědčeni můžeme být o čemkoliv a stejně se můžeme plést. Nemůžeme jen žít v přesvědčení, že děláme něco záslužného, musíme nebo měli bychom žít tvorbou záslužného, protože jedině tak můžeme být šťastni a naplněni. A může to být cokoliv, starat se o rodinu, napsat knihu, pomáhat druhým. Momentálně jsem ve fázi, kdy nejspíš nic záslužného nedělám a to je přesně ten důvod, proč se cítím divně a neuspokojeně. Ale chystám se to změnit. Už asi pět let. Držte mi palce. Jedině aktivním životem dosáhneme spokojenosti. Všimněte si, že největší morousové a lidé, kteří si na něco neustále stěžují, jsou nejčastěji ti, kteří sedí doma na zadku a nejsou schopni sami se sebou něco udělat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Určitě. Hřeje tě pocit dobře vykonané páce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

„Od existence internetu nepamatuji člověka, kterej by žil aktivním životem a zároveň byl kdykoli k zastižení právě tady, na netu.“ omyl.
aj tu sme niekedy presvedčení o našej záslužnej (cca1% vydaného času pri písaní odpovedí na podobné otázky) činnosti v prospech neznalých.
A ten krásny pocit presvedčenia o zásluhe, ak vám niekto poďakuje (nie hviezdičku, palček, ale písomne) za odpoveď. Citujem klasiku filmového plátna : „Tak pro to se oplatí žít“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek