Avatar uživatele
mirekborek

Je hodně, když má procesor teplotu 65–72 °C?

Mám procesor Intel Core i3–4170 a při náročnějších akcích teplota stoupne na 65–72 °C, je to v pořádku? Slyšel jsem ,že teplota nad 70°C je kritická, tak jak je to? A je to alespoň vždy tak na 15 minut OK? (Chladič mám ten, co jsem dostal v krabici od procesoru)

Zajímavá 0 před 2801 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

Stálo by za to zkontrolovat čistotu chladiče, myslím tím, jestli není zanesený prachem. Pokud bude v pořádku, stálo by za to vyměnit teplovodivou pastu za nějakou kvalitnější, aby nedocházelo k velkým diferencím při tepelném přemostění.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kurec

velmi kritická teplota je dle mě nad 90°C ale pokud sis nekoupil počítač-notebook od těch z asie tak by se měl počítač vypnout sám pokud to klesne na tu kritickou hodnotu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Není, to je běžná teplota zatíženého procesoru. NTB u kterého právě sedím, má teplotu jader procesoru (Intel i5) právě 84°C. Vedlejší mininotebook (AMD C60) má 88°C. NTB Dell, který mám doma, mívá pod zátěží teplotu jader (Intel i3) 86–92°C. To vše s chlazením v pořádku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vizour

Ahoj, teplota by neměla překročit 80 °C – to je teplota, při které už může klesnout stabilita systému. Intely by sice měly zvládnout i 90 °C, ale pak už nastává „thermal throtteling“ – snížení taktů (výkonu) z důvodu ochrany CPU před přehřátím.
Takže, pokud se bude teplota držet do nebo okolo 75 °C, tak je to ještě v pořádku.

Zdroj: http://www.tom­shardware.co.uk/fo­rum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet