Avatar uživatele
Rokio

Je horší, když člověk nepracuje, nebo když páchá přečiny?

Jsou horší ti, co zneužívají sociální dávky tak, že nemusí pracovat, nebo ti, co páchají drobnou kriminalitu (např. sprejerství, krádeže v obchodě, kapsářství apod.)?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, still před 2527 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Ten, kdo nepracuje, nemusí nutně zneužívat sociální dávky (chybí dovednosti, vzdělání, zdraví, široko daleko práce není a je uvázán k bytu/domku atp.), vše teoreticky v rámci zákona.
Přečin (krádeže, sprejování) je „zločin“, nezákonná činnost (něco zničit, někoho okrást), je to nehoráznost! /„…urazit pracky u samého ramene…“, říká doktor ;)/
Na otázku, tak jak je položena odpovídám, že horší je páchání přečinů. 😉

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
still

Zajímavý dotaz. Možná někoho překvapím, ale radši vidím, když si někdo aktivně opatřuje prostředky k obživě, než když nedělá vůbec nic a žebrá, nebo se nechává vydržovat státem, potažmo námi všemi. Bytostně nesnáším tyhle pasivní vyžírky, škemraly a žebráky.
Dám příklad ze života: Jdu po ulici a najednou koukám, jak vyběhne z krámu maník, v jedný ruce bochník chleba v druhý šišku salámu a metelí dopryč. Přiběhne policajt, zeptá se mě kam běžel a já mu ukážu, že jinam. Stalo se – Praha-Prosek, Billa, rok 2014. Ale na druhou stranu každýho žebráka seřvu a pošlu tam do temných míst a seřvu každýho, kdo mu něco dá (už min 10× v životě).
Prostě jsem bytostně přesvědčený o tom, že lepší někdo kdo aktivně ovlivňuje okolí a tím přináší zkušenost a obrušuje hrany, než pasivní šmejd co nedělá nic.
Nechci aby to vypadalo, že se zastávám zlodějů apod. havěti, jen se stavím čelem k životu a respektuji existenci lidí, co se o sebe a své blízké umějí postarat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Nejprve budeš muset vysvětlit, co je špatnýho na absolutní nečinnosti. Takhle ti to s těmi dávkami nikdo nepochopí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Yanger

Pro mě je jednoznačně horší „drobná kriminalita“-pachatel páchá někomu záměrně příkoří a nebo se na něm obohacuje (ať už mu tahá z kapsy mobil,sprayuje zeď nebo vykrádá auto) a dívá se mu přitom často „do očí“. Na okrádání státu pomocí dávek mě štve hlavně to,že to stát dovolí-viz sponzorování ubytoven a přikládám za to jednoznačně vinu systému. To že si pak stát vychoval obyvatele,kteří už po několik generací parazitují na dávkách je jeho chyba.

Upravil/a: Yanger

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek