Avatar uživatele
ivzez

Je informace prezidenta Zemana ohledně novičoku „proruská“? A uspěla by podle vás žaloba na prezidenta?

Ministryně Šlechtová tvrdí, že má pouze informace v utajovaném režimu,
přestože je novičok zmíněn ve veřejně dostupné anglické verzi webu Univerzity obrany.

https://www.in­fo.cz/cesko/slechto­va-mluvi-o-utajeni-kolem-novicoku-informace-je-verejne-pristupna-na-internetu-29437.html

Univerzita obrany:
https://www.u­nob.cz/en/nbcdi­/Pages/Chemica­landRadiation­DefenceDepartmen­t.aspx

Nezdá se vám (stejně jako mně), že se tu někdo „násilně“ snaží změnit etické normy?
Pravdomluvnost označovat za proruskou lež a žalovat ji a lež naopak schvalovat?

Jestli u nás byl novičok na někom testován, byl podle mne testovanou osobou někdo jiný…

Jak to vnímáte vy?

_________

Doplňuji:

Děkuji všem za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: ivzez

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Drap, aliendrone před 2063 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jakožto dron netrpím prizmatem „Drahoš/Zeman na hrad!“ (oba pánové podle mého patří do zařízení na těžbu a obohacování uranu), takže to vidím trochu jinak, než většina ostatních.

  1. Vyráběl se u nás (byt jen v nepatrném, tedy povoleném množství)? ANO! Samy vládní instituce to potvrdily – a ostatně proč by neměly?
  2. Žádné tajemství to nebylo – viz internet (šlo o legální věc, proč ji tedy tajit?)

CO JE TADY ÚČEL TAKOVÉHO VYSTOUPENÍ PREZIDENTA (a prapodivných reakcí státních institucí a politiků)??? K čemu je dobrý takový humbuk v podstatě o ničem?

O proruskou dezu nejde – nijak Rusku v mezinárodní politické sféře či u mezinárodního veřejného mínění NEPOMŮŽE! A to proto, že „demokracie“ už druhý den rozhodly, že je to práce Ruska, mainstreamová media to potvrdila a spousta lidí tomu věří. A ti co ne, tak ti zase NEPOTŘEBUJÍ argumenty ke své nevíře.

Jediný rozumný způsob, kterak využít Zemanovy plky by mohlo najít Rusko na své VNITROPOLITICKÉ scéně (zlý západ nás křivě obviňuje blablabla a teď sám prezident ČR potvrdil blablabla) – tedy k vnitřnímu stmelení a upevnění režimu. Teoreticky si dokáži představit, že kámoš Putin potřebuje od kámoše Zemana „službičku“, která nikde nezaškodí (jelikož se ukáže, že u nás je vše v souladu s mezin. úmluvami) a V RUSKU Putinovu režimu POMŮŽE! Trochu moc kách, ale vyloučit to nelze.

NEBO

Je to jako se zlodějem, co hodí kost hlídacím psům (aby se o ní servali a tím se zabavili) a zloděj poté mohl kolem nich v klidu odkráčet loupit.

Národ vesele diskutuje, nadává si – a někde se zatím šijí nějaké sviňárny, které potřebují humbuk k odvedení pozornosti, aby hladce prošly. Na sviňárny ovšem kálí Bílý Tesák, protože lidé mají na starosti úplně něco jiného.

Žádný další ROZUMNÝ důvodk tomuto humbuku nenacházím.

Resumé:

  1. NEJDE o „proruskou“ informaci (jakkoliv z ní Rusko může POUZE VNITŘNĚ těžit)!
  2. Předjímat v NAŠEM SOUDNICTVÍ rozhodnutí soudu NEJDE! Kdo ví, jak to REÁLNĚ funguje, toho nepřekvapí, že u českého soudu by odsoudili Ježíše za zločiny proti lidskosti a Hitlera zprostili obvinění. Stačí jen „trochu chtít“. ;) :D :D

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nevyznám se to. Tvrdili z nám, že pravda a láska zvítězí za lží a nenávistí. Když Zeman řekne pravdu a může ji doložit, tak je okamžitě lhář, Putinův agent, proruský zrádce republiky a podobně. Opravdu tomu nerozumím. Dříve i Stropnický, i Šlechtová tvrdili, že u nás nikdy nic takového nebylo a najednou si vzpoměli. Divit se jim však také nelze, řídí se heslem, které vede v celé EU, bez ohledu na to, jaká je skutečnost. To heslo zní: Lépe se mýlit s Trumpem, než mít pravdu Putinem

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Ano, považuji tuto Zemanovu desinformaci za proruskou, stejně jako mnoho jiných. Zvláštní je, že informace z BIS a z vojenských kruhů se liší, ovšem Zeman si vybral tu, co se mu hodila více do krámu. Zda je to na žalobu nebo ne si netroufám posoudit, ale prezident by se neměl montovat do věcí, které přísluší vládě a měl by být apolitický. Dovedu si představit, jak teď vypadáme v očích demokratických zemích. Velmi nám škodí. V životě jsem si nedovedl představit, že se takhle budu stydět za svého prezidenta. Tedy můj určitě není.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Prezident Zeman neřekl pravdu, on mluvil o výrobě, ale mikrosyntéza není podle mezinárodních úmluv považována za výrobu. Kdyby byl prezidentem prof. Drahoš, tak by takový blábol nevypustil.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Edison

Jestůi je, nebo není proruská, to nevím. Ale žaloba na prezidenta by v tomto asi určitě neuspěla. Co mě ale fascinuje od prezidenta, že když už to několik státních istitucí – ministerstva, vláda… popřely, že tohle vůbec vypustí. To je jako by řekl „náš stát lže“. To vidím jako absolutně nepřípustné.

Přijde mi nepravděpodobné, že by novičok byl u nás testován na někom. Na druhou stranu mi přijde nepravděpodobné, že bychom nějaká mikromnožství nevyráběli pro testování třeba přístrojů, technik, protilátek a podobně.

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Je to potvrzením skrytých aktivit rusů v Česku. Napadlo mě to stejné, pravda musí zvítězit nad lží a nenávistí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Já mám dojem, že nájemce Hradu, než vypustí nějaký názor by se měl zeptat pana Babiše, pana Stropnického, paní Šlechtové a dalších, případně to konzultovat na ministerstvu pravdy v matičce Praze.
Poněvadž v případě dvoj agenta jsem již dezorientován, těch údajů je několik a ještě se budou měnit. Na př. Švýcarská laboratoř zjistila nebyl to novičok, ale látka BZ, dále angláni otráven v restauraci, později angláni byla namazána klika u bytu dvoj agenta a.t.d.
A já dodám, dvojitý agent, možná časem bude trojitý, měl velkou kliku, že je opět zdráv, jak rybička.
A proto žalovat, žalovat tím si v Evropě uděláme lepší jméno a nejen nájemce Hradu, ale každý občan si musí rozmyslet jak něco řekne, zda to není proruské a v žádném případě kritizovat menšiny.
Poslední informace Organizace kontroly chemických zbraní uvádí, pravděpodobně mohlo být použito jenom jeden gram otravné látky, neuvádí jaké, rovněž zda byl útok ruským agentem proveden v restauraci, neb na klice dvojitého špiona a jeho bytu. Tudíž já jsem rád, že to ve zdraví přežil a snad bude moci opět špionovat.

Zdroj: Teletex ČT

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ivzez

@Edison:

Prezident sdělil informace, které obdržel.
Tím neobvinil ze lži celý stát, ale konkrétní osoby (ministry
Šlechtovou a Stropnického), což je podle mne v pořádku.

Za nepřípustné bych naopak viděla, kdyby se prezident přidal
ke lhářům (třeba jen tím, že by nezveřejnil, co se dozvěděl).

Je-li pro členy vlády normou lež,
je podle mne správné, že to prezident napravil.

Šlechtovopu ze lži usvědčuje web školy, která je
v její působnosti (viz druhý odkaz v otázce).

před 2186 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

To je všechno sice pěkné, ale politika funguje trošku jinak. Pokud by tento výrok nevypustil, nic by se směrem k nám, jako ke státu) nezměnilo. Teď se změnily dvě věci: 1. Navenek lžeme kudy chodíme. A nikdo nebude zkoumat, jestli ten, nebo onen. Prostě tak nás jako clek teď svět bude vnímat. 2. Nejen že lžeme, jako stát, ale dokonce nejsme schopni ani lhát všichni stejně, nejsme schopni naši zahraniční politiku koordinovat. Je fuk, jeslti má pravdu ten, nebo onen. Jde o to, že prezident nedrží na venek linii, kterou z ústavy určuje vláda.

před 2186 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Ne, nelžeme jako stát, lhali/lžou Šlechtová a Stropnický.

A vůbec není na místě jejich lži krýt → teprve tím by
nás prezident postavil do situace, že jako stát lžeme.

Svět by se tak jako tak o tom, že se tu novičok vyráběl
a testoval, dozvěděl. Kdyby to nyní neřekl Zeman přímo,
stáli by potom náš stát v mnohem horším světle.

Věci se mají pojmenovávat pravými jmény
a zlo ani lži by nikdo neměl krýt.

Prezident by měl navenek držet správnou (čestnou) linii,
je správné (je dobře), že se proti lžím postavil čelem.

před 2186 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Oba zmiňovaní jsou představitelé státu. A tak je taky svět vnímá. Tak to prostě je. Můžete se bouřit, můžete nesouhlasit, ale to je asitak všechno, co s tím můžete dělat. Nakonec není důležitý obsah, ale to kdo a jak takové informace podává. Alespoň v politice to tak platí. A vemte na vědomí, že tohle je čistá politika a technikálie politiky nezajímají. A je to proto, aby s těmi informacemi mohli pružně pracovat. S technkáliemi to nejde.

Pokud tu tvrdíte, že se věci mají pomenovávat pravými věcmi, tak to měl udělat tedy především p. prezident a ne šířit bludy.

před 2185 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

A co na to Peroutka?

před 2185 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Samozřejmě si nemyslím, že by u nás byl novičok testován na lidech.
Předposlední věta byla jenom reakce na europoslance Zdechovského.

před 2186 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orestez

Tomáš žije v jiném světě, může si tedy tvítovat co chce.

před 2185 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek