Avatar uživatele
Kelt

Je jednání davu omezeno těmito hranicemi?

Pokud si vládnoucí vrstva chce zajistit klid, má silnou armádu, policii a pod. Podobné to vidíme například v KLDR a jinde i dnes. Na druhé straně, pokud mají lidé jakoby svobodu, jednají bez rozmyslu -mám na mysli útoky fotbalových fanoušků, nebo fanoušků hudebních idolů, kteří jsou schopni ušlapat jedince, který třeba upadne. Je to náhoda, nebo v davu se jedinec cítí chráněn? Děkuji.

Zajímavá 0 před 2414 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Muffz

Náhoda to není. Každý z těch fotbalových fanoušků, kdyby byl v kotli sám, tak nehnutě sedí na zadku a kouká jako normální člověk. Jen ti „fanoušci“ se před sebou předvádí, kdo bude víc hustý, a pak to tak dopadá. U těch ušlapaných na koncertech to je něco jiného, ti se jdou na koncert pobavit a je to prostě smůla, ultras na fotbalech jde vyloženě dělat bordel.

Ve škole taky učitelka brala ty, které chtěla seřvat, k sobě do kabinetu, kde byl sám a byl jako neviňátko. Proti tomu kdyby ho seřvala ve třídě, tak by měl podporu třídy a ještě by si připadal jako něco víc a bylo by to úplně jinak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ten který je

Popisujete zcela jiné situace které spolu vůbec nesouvisí.Být ušlapán davem při nějakém nebezpečí vůbec nesouvisí s nějakým modelem státního zřízení.To lidé jednají pudově ve snaze zachránit si život.Co se týká fotbalových výtržníků,tak ti byli i za socialismu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neni omezeno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek