Avatar uživatele
luckykubrt

Je lenost opravdu hřích, nebo je to ďáblův nástroj, jak donutit lidstvo, aby makali do úmoru?

Netvrdím, že by práce nemohla šlechtit člověka, ale když se z člověka stane workoholik, když se vyrábějí nadbytky a ničí se kvůli tomu ještě příroda, je to ještě správné? Navíc z vaší tvrdé práce má největší užitek váš šéf. Kdo nás může soudit, pokud lidstvo nevěří v Boha?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hapiky, aliendrone před 2332 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Lenost (špatná vlastnost) a pracovitost (v extrému workoholismus) jsou protiklady, z nichž ani jeden není správný. Je potřeba si pohlídat, aby práce, relax, odpočinek, rozjímání byly v rovnováze. Jen tak se budeme dobře cítit jak po fyzické, tak duševní stránce. Bohužel lidé dnes moc touží po penězích, majetku. Musíme si sami srovnat v hlavě, co je pro nás nejlepší, co nás přivede do klidu a pohody. 🙂
Lenoch nebude orat, protože je zima; v čase sklizně bude žebrat, ale nebude nic.

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Je to vše jen o rozmanitosti lidské rasy. Ďáblův nástroj je poznání, poznání všeho za každou cenu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nechápu jak by lenost mohla donutit někoho makat do úmoru. :D :D :D Mě osobně tedy by lenost mohla dovést tak maximálně k flákání se do úmoru. :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Ďábel nikomu nevnucuje, že lenost je hřích, pro ďábla je lenost dobrá. Že je lenost hřích vymyslel Bůh, aby lidi něco dělali a duševně ani fyzicky nezaháleli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Čekala bych, že v této oblasti budete mít více znalostí
a že nebudete ďáblu přisuzovat, co náleží jinému…

Lenost je hřích. To ale neznamená, že máme dřít do úmoru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xiperio

Lenost není hřích. Leností nikomu neubližujeme. Je to vlastnost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
luckykubrt

iceT: Ale je rozdíl jestliže někdo pracuje pro vlastní potřebu a když někdo maká jako otrok pro jiné (např. izraelité byli kdysi otroky egypťanů než je Bůh Jehova vyvedl z Egypta).

před 2332 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

aliendrone: myšleno tak, že nám ďábel vnucuje, že lenost je hřích proto, aby jsme makali do úmoru. Samozřejmě tím, že budem lenošit tak se moc neudřeme. I když, já se cítím unavený i když nedřu.

před 2332 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Náboženská dogmatika – ROFL! Nemyslím, že na rozdíl od Boha je třeba zavádět entitu „Ďábel“, už jen proto, že je logicky nadbytečná.

Ale pokud připustím (jen z diskuzních důvodů) existenci Ďábla, tak

  1. Ďábel nás navádí k hříchu (z principu)
  2. Pokud nás navádí k pracovitosti, je pracovitost hřích.
  3. Pokud je hřích lenost a Dábel nás navádí k pracovitosti jen proto, abychom lenošili (tudíž pracovitost je dobrá), pak nás ovšem ve skutečnosti navádí k dobru, což je v rozporu s požadavkem v bodě 1 (bez ohledu na konečný účel/výsledek navádění) :D :D :D

Takových paradoxních blbin z náboženství vyplývá mraky, každopádně dost dobrá otázka, dávám hvězdičku!

před 2332 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Jak jsem psal iceT. Tady nejde o práci z které by jsme měli radost a užitek mi sami, ale druzí. Nutí nás otročit pro ně (např. muslimové si představují, že na ně budou křesťané dělat). Ale oni sami líní být můžou ? A ještě páchat zločiny proti lidskosti ? To je podle mně demagogie a nic se skutečným Bohem to nemá společného. Alláh není jako Jehova Bůh… chybí tam ta laskavost a uznání k pracujícímu člověku. 😉

před 2332 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Oprava: … my sami… jak jsem jen tohle mohl napsat ? :o

před 2330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Pracovat pro radost? Mezi námi – to je dopřáno jen naprostému minimu lidí. Neexistuje systém, který by to umožnil (nikdo takový nezná).

BTW – Alláh (správně al-Láh – tedy česky Bůh) je naprosto ten samý, co křesťanský Hospodin a židovský Jahwe (Jehova).

Víš, VŠICHNI jsme totiž dle (po)věrouk původně židé (od Adama a Evy). :) Ze starého (židovského) zákona přes Ježíše (+nový zákon) až k Muhammadovi s Koránem. (klasická ukázka idiocie náboženství)

Nemůžeš plést dohromady BOHA (myslím skutečného, ne toho tajtrlíka ze „svatých“ knih) a náboženství. I když každé náboženství si dělá nárok na JEDINOU PRAVOU CESTU, OPRAVDOVOU PRAVDU A SKUTEČNÉHO BOHA, tak už z principu může mít pravdu jen JEDNO (anebo ŽÁDNÉ!!!) – a ostatní jsou pověry či rovnou hereze/kacířství.

Vykašli se na náboženství a jejich výklady (často až úplně přiblblé!!), to je vhodné jen pro tupou nemyslící spodinu, hledej BOHA!

K tomu nepotřebuješ Bibli, Korán, Tóru a vůbec tyhle ohlupující a zjevně nepravdivé poháky jako návod. (nicméně jako studijní materiál doporučuji – při zachování patřičné objektivity)

A k tomu Koránu (kde podle tebe není laskavost) – jen tak na ukázku: https://www.ko­ranoislamu.cz/te­ma/pomoc-druhym/

Nepodléhej propagadě (ani jedné ze stran). To co „džihádisté“ činí je v ROZPORU s Koránem. Je to politika. Venkoncem Bible hlásá především skrze Ježíše lásku, milosrdenství atd. – až z toho církevní dobytek „vyčaroval“ křížové výpravy a žehnání válečným jatkám, inkvizici a hony na čarodějnice atd. atd.

Náboženství (jakékoliv) je podle mne spíš na překážku k hledání Boha!!!

před 2331 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
luckykubrt

Náboženství, které uctívá jediného a pravého Boha Jehovu je to pravé. Jistě všichni jsme potomky Adama a Evy. Ale byly učiněny jen dvě cesty – podle Kaina a podle Ábela. Ábel byl služebník Boží, kdežto Kain služebník ďábla. Ježíš sám označil, že ďábel je lhář a zabiják takže, kdo jde touto cestou nejde cestou Boží. Alláh sice znamená Bůh, ale i ďábel chce být jako Bůh uctíván. Takže ze sebe udělal i Ježíše jako Boha. Přitom v Bibli není jediná zmínka, že by Jehova Bůh byl jako Trojice nějak metamorfován do Ježíše Krista. To jsou pouze nepravdivá dogmata katolické církve vydávané za pravdu. Ježíš Kristus je Bohem stvořený archanděl, který se podle Bible podílel na stvoření všech ostatních andělů i Adama s Evou. 😉 Islám je jen pokračování Kainovy cesty neboli muslimský bůh je ďábel, vraždící zrůda, která hledá koho by pohltila. Ani Mohammed není nad Krista. Hospodin to samé. Římskokatolická církev vznikla z farizeů a odpadlíků pravého křesťanství, když pronásledovali Boží sbor. Mezi Kristovým učením a učením církve je značný rozdíl. Obě skupiny bojují ve jménu Boha, přestože pravý Bůh Jehova násilí neschvaluje !

před 2330 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek