Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je lepsi virtualni server nebo klasicky hosting?

Ahoj,

potrebuju poradit, jestli je lepsi od dobre firmy mit klasicky multihosting anebo za o trosku drazsich podminek si vzit virtualni server? Vubec tomu nerozumim a co jsem hledal po netu, tak z toho moc chytrej nejsem. Nekde pisou, ze VS je mnohem lepsi a jinde zase, ze VS neni zadna vyhra. Hostovat budu cca 4-5 domen s obsahem a cca 7 s aliasem.
Pozaduju spolehlivost a rychlost, taky vyssi odolnost proti zatezi. No a vubec nevim cemu teda verit, protoze fakt nekdo pise, ze je lepsi to a druhy ze ono. Samozrejme by se v mem pripade jednalo o VS, ktery je nekym spravovan, protoze spravu nezvladnu. Takze by me zajimalo, co ma lepsi teoreticke predpoklady byt lepsi podle tech mych pozadavku.

Rad bych, aby radili opravdu lide co maji nejlepe praktickou zkusenost nebo to znaji dobre teoreticky. Snazim se tak vyloucit odpovedi od lidi, co maji kamarada co neco pouzival nebo pouzivali hosting zdarma nebo prinejlepsim nekde neco za dvacku, protoze ti mne opravdu nepomuzou.

Dik.

Předmět Autor Datum
Mas na vyber 3 moznosti. - bud si zaplatis 4-5x hosting domeny (asi najlepsia moznost) - zaplatis si…
fleg 26.09.2009 20:41
fleg
1. Ja nemuzu mit hosting zvlast. Musim mit vsechno na jednom uctu. Uz mam dost toho, se prihlasovat…
Radek 26.09.2009 21:10
Radek
1. Ked mas u hostingu predsa viacero domen pristupujes k tomu predsa pod jednym uctom. Ak mas uctov…
fleg 26.09.2009 21:46
fleg
1. Nejde. Minimum dobrych hostingu nabizi mit pod jednim uctem vic domen. Teda v CR a takovy ty gara…
Radek 26.09.2009 22:25
Radek
Na zaver len tolko...neda sa poskytovat velky vystup s malym vstupom (inymi slovami setris na hostin…
fleg 27.09.2009 00:06
fleg
Tady nejde o setreni. Kdybych chtel setrit, tak si vezmu hosting za stovku a mam klid nebo si jich v…
Radek 27.09.2009 00:24
Radek
1. Ja nemuzu mit hosting zvlast. Musim mit vsechno na jednom uctu. Uz mam dost toho, se prihlasovat… poslední
Kráťa 27.09.2009 01:45
Kráťa

Mas na vyber 3 moznosti.
- bud si zaplatis 4-5x hosting domeny (asi najlepsia moznost)
- zaplatis si virtualny server (ale k tomu potrebujes spravcu)
- zaplatis si klasicky dedikovany server (vlastny nema zmysel), ale zase potrebujes spravcu

Neviem presne co budete pozadovat od hostingu, ale podla mna je pre vasu firmu najlepsia prva moznost. Pokial nemate na spravu ziadneho cloveka je vlastny server skor nestastne riesenie. Na druhej strane nie je problem zohnat cloveka, ktory sa vam o to bude remotne starat. Ja taketo poziadavky dokonca riesim pokial ma zakaznik relativne dobre pripojenie do netu lokalnym serverom priamo vo firme a remote spravou. Vyhoda je, ze v pripade hw poruchy sa dokaze rychlo zareagovat, odpadnu naklady na prevadzku hostingu a server sa da fyzicky lahko spravovat.

1. Ja nemuzu mit hosting zvlast. Musim mit vsechno na jednom uctu. Uz mam dost toho, se prihlasovat pokazde jinam a navic maloktery hosting povoluje treba 2 aliasy na domenu a pokud ano, je to za priplatek a tak to pak vyjde draz nez multihosting.

2. Nasel jsem prave neco, kde by spravce snad nemusel byt. Delaji to vicemene oni, zakladni funkcnost tam uz je, ale neni problem doinstalovat cokoli. Takze pro me znacka ideal, ale ted jsem na zkousku napriklad v jejich adminu a chodi to cely jaksi zpomalene, tak si neumim predstavit, jak tam pojede web, ale maji hodne dobry reference, kdekoli jsem hledal.

3. Dedikovany server je uz asi mimo cenu, kterou do toho chci investovat. Pokud si to pamatuju, tak jsem nasel nejlevnejsi snad za cca 1800/mes.

Od hostingu pozaduju rychly odezvy, vynikajici dostupnost a podporu, ktera funguje.
Kolik tak stoji nejaka ta vzdalena sprava? Nebo to cos o ni psal plati pouze v pripade dedikovaneho serveru?

1. Ked mas u hostingu predsa viacero domen pristupujes k tomu predsa pod jednym uctom. Ak mas uctov viacej urcite idu spojit. S tymi aliasmi by to snad nemalo byt tiez az tak hrozne, ale ked vravis..

2. Silne pochybujem, ze existuje spolocnost, co ti da v cene hostingu aj spravu. Je mozne, ze su predinstalovane nejake sluzby (phpmyadmin, postadmin, webmin...), ale tie nezvladnes adminovat bez akych takych znalosti.

3. Dedikovane servre su lacne v USA, ale tam by mohol byt problem s odozvou;o).

Kolko stoji vzdialena sprava ti nepoviem. U mna je to platene bud od zasahu alebo pausalne v zavislosti, co je pre zakaznika vyhodnejsie. Vacsinou od zasahu, pretoze sa nieco nastavi a potom sa do toho uz nesaha (veci, ktore funguju sa zasadne "neopravuju"). V kazdom pripade to moze byt 4 miestne cislo mesacne.

1. Nejde. Minimum dobrych hostingu nabizi mit pod jednim uctem vic domen. Teda v CR a takovy ty garazniky neberu jako hosting. Ted myslim ty solutions a hyper mega atd.
S aliasama je to problem treba u strasne vychvalovaneho Onebitu. Klidne se podivej na jejich cenik. Za alias platis 20kc/mes a kdyz jich mam treba k necemu 5, tak to mas stovku jen za aliasy k jedne domene a za to mas normalni hosting. Domen mam asi 7 a kdyz jsem to u Onebitu pocital, tak bych u nich nechal hodne pres 1000kc/mes. a to za mnohem horsich podminek, nez mas v USA za o neco vyssi cenu za rok. Tuto sluzbu ma placenou snad jen blazen a presto to existuje u jednoho z nejlip hodnocenych hostingu. Navic u nich neexistuje moznost koupit treba 2 hostingy a spojit je, u nich uz to mam overene.

2. Jo, neco tam maji, ale co tam ve skutecnosti je, to nevim, ale ted to zkousim a jede to celkem dobre i pro me, akorat mam problem s cestou k domenam. Maji to uplne jinak, nez jsem zvyklej. Je tam pry vse potrebny k provozu.

3. USA uz nechci. Mel jsem a ping je spatnej, vlastne jeste tam neco mam. Ale jinak by se tady od nich mohli ucit. Ve vsem. Nasel jsem ted firmu, kterou par dnu sleduju a maji o dost lepsi ping, asi jsou nekde ne lepsim kablu nebo nevim a kdyz tady nic nenajdu, tak se vracim za more. Vcera jsem utratil cenu za skoro 2 letej hosting v USA za 3 mesice hostingu tady a do dneska se mne neozvala podpora, i kdyz v podminkach maji okamzite reakce platicim klientum a to moje fakt hori. No tak uz maji vypoved na stolku. Asi se sice divali na prijezd papeze, ale to je jejich problem.

To je moc drahe a pro me zbytecne. To 4 mistny cislo utratim za rok:).

Tady nejde o setreni. Kdybych chtel setrit, tak si vezmu hosting za stovku a mam klid nebo si jich vezmu 5 po stovce (navic druhej nejdrazsi tarif u Onebitu stoji 80kc a to je v podstate nic). Tady jde o to, byt rozumnej a neplatit za veci, za co se mozna platilo pred 10 rokama a u jinych a stejne kvalitnich hostingovych firem to mas zdarma. Problem je proste v CR multihosting, ktery pozaduju, ja nechci mit na kazdou domenu zvlast ucet a ja nechci platit za pridanou domenu bez obsahu poplatecky. Nechci platit za "polozku", kdyz vim, ze nemusim. To je jako u nas v bankach, nekdo plati a jini maji ucty tam, kde se neplati. Nekdo nakupuje vybrany modely elektroniky atd. v USA a jinde i za 1/3 ceny co tady a nekdo porad jako osel kupuje tady. Nemuzu za to, ze jsou webhosteri nenazrani oproti zahranici a nechavaji si platit i za samozrejmosti.

Ja nepotrebuju pro moje potreby platit nekolik tisic mesicne za vlastni server nebo za pronajmy dedikovanych serveru nebo za neco podobny. Nevyuziju to a proc kupovat Boeing, kdyz to bez problemu odlitam se Zlinem a to jeste na pul plynu. Proto jsem se ptal pouze na rozdil mezi virtualnim hostingem a klasickym multi, protoze ceny se srovnavaji.
Pozaduju za primereny vstup primereny vystup. Nebudu platit za neco nasobne vic, nez to stoji v zahranici nebo i tady u jinych firem. Kdybych shanel obycejny hosting, tak to neni problem ani u nas a neni to uz ani drahy. I kdyz treba Ignum se porad drzi jak slepice soplu tech jejich nesmyslnych cen a sluzbama a kvalitou uz je dohnalo nekolik firem, ktere maji i 5x levnejsi hosting. Jen se tem nasim firmam moc nechce do multihostingu. Porad je pro ne lepsi prodat dva hostingy ke dvema domenam po 100kc. Jen skoda, ze jsme tak malej trh nebo skoda, ze sem nevleti nekdo ze zahranici a nenecha zahranicni ceny. Staci se podivat za jaky ceny treba volas mobilem v zahranici a za jakou cenu to nabizi stejna firma tady. To by clovek blil a neni to jen o penezich, Jde o princip. Cesky obcan je opravdu ovcan a necha si srat na hlavu a bude jen platit a platit a jeste si bude myslet jak to ma levny. Prece to rikali v televizi. Za 28euro jsem mel tarif s 1000 minut a volanim po zemich EU za stejny penize jako doma. Zkus to sehnat tady a kdyz se na to u operatora zeptas, tak ses za blazna.

1. Ja nemuzu mit hosting zvlast. Musim mit vsechno na jednom uctu. Uz mam dost toho, se prihlasovat pokazde jinam a navic maloktery hosting povoluje treba 2 aliasy na domenu a pokud ano, je to za priplatek a tak to pak vyjde draz nez multihosting.

U onebitu ci můžeš účet sloučit a spravovat několik hostingů pod jedním přihlášením

Od hostingu pozaduju rychly odezvy, vynikajici dostupnost a podporu, ktera funguje.

Přesně to mají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru