Avatar uživatele
Gestas

Je lepší být pracovitá sv.ně nebo lenoch s dobrým srdcem?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2228 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Lepší je být pracovitá a s dobrým srdcem. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
michalds

Vidím, že se někdo inspiroval :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

To záleží… zda jde člověku víc o hmotný prospěch, nebo o dobré vztahy. Každý má jiné měřítko.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ani jedno, obojí je (téměř) stejně špatné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Není nad čím váhat:

  1. Kdo nic nedělá, nic nezkazí a dobré srdíčko je jen bonus navrch. Krásný život pro všechny takové. ;)
  2. Ten druhý typ svou pílí často povznese sfiňárny až na umění. A protože vlastně neví, kým je, tak ani neví, jaký umění to produkuje. Bejvá to ale hodně na úkor těch s dobrým srdcem, jejichž srdce se tolik nehoní, tedy je dobré ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Definuj pracovitou sv.ni.
Lenocha s dobrým srdcem si představit umím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Případ kdy se narodil pracant, žije pro tu práci. Vhodný do inventáře kapitalisty. https://www.y­outube.com/wat­ch?v=0iJ_Js7KYjQ
Lenoch je snad extrémní protiklad. I lenoši občas něco tvoří, politici, umělci, pracovníci humanitních věd. Pracovitou sv.ni považuji za podřadnou odrůdu nepovedeného člověka, který sám časem ztratí smysl, zájem, nadšení, nebo práci s mozkem. Sám se vidí jako vzor pro druhé. Odumíráním zájmů se stává pouhým vykonavatelem nějakých příkazů a vercajkem. Takový sice dokáže pracovat jako volek, ale určitě ne samostatně a pečlivě. Takže v práci se má pracovat a když je čas lenošit tak umět lenošit. Ale mít nad sebou aspoň trochu nadhled a nebýt extrémem. Tedy pokud za pracovitostí nečeká ambice nezůstat na místě ale dál se vzdělávat, s vědomím víc pomáhat lidem, jako třeba mladé zdravotní sestřičky. Pokud ne, dělá přesčasy, protože má doma zlou Xenu a nic jiného neumí, je pouhým oblečeným dělníkem ochotným zemřít pro pochvalu svého Bosse.

Upravil/a: orestez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

marci1, tazatel zřejmě vtipně poukázal na skutečnost, že to není možné. Pokud jste pracovitá, zřejmě se neutápíte v dluzích, a možná se vám i docela daří, to automaticky vede k tomu že vás závistivci považují za sv*ni, závist tak funguje.

Stejně tak nemůžete být líná sv*ně (proboha neberte to osobně, mluvím hypoteticky) protože kombinace obojího vede k tomu že umíte u lidí vyvolávat cíleně soucit a zneužívat toho ve svůj prospěch. Tedy jste okolím vnímání jako líný dobrák/chudák 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Nyjono, prac.sfině je přece každej od těžaře pralesa po řadovýho zaměst. nadnárodních řetězců, to ve 21.stol ví už každej ;)

před 2227 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek