Avatar uživatele
Chandler

Blokace IP – bloknu jen toho dotyčného nebo více lidí v jeho okolí?

Někde jsem myslím, že četl .. že to vždy neblokne pouze jednoho člověka, ale všechny lidi v jeho okolí, který prý mají podobnou ip nebo co.

Jak to tedy je?
Doplňuji:
Jak vytvořím stránku s popisem, že jsem toho uživatele zablokoval neoprávněně? (přes soubor .htacess nebo jak se to píše). Může se stát, že tam přijde jiný uživatel s podobnou IP, který za nic nemůže. Jak tady někdo psal ..že tím mohu zablokovat více nevinných uživatelů ..
¨
Pro zablokování IP se používá tento kod :
deny from 188.92.8.34

Já bych ovšem potřeboval k tomu ještě vložit popisek a dát tam kontakt na sebe v případě nedorozumění .. napsal by mi někdo takovej kod prosím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, rynek878 před 4892 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rynek878

Zablokování rozsahu IP adres
Software umožňuje také zablokovat celý rozsah IP adres. Takové blokování se používá v případě, že vandal nebo problémový uživatel byl několikrát zablokován, ale takovému blokování se vyhýbá použitím jiných IP adres. Ve většině případů takové zablokování postihne alespoň několik dalších (nevinných) uživatelů. Z toho důvodu je nutné použití zablokování rozsahu omezit jen na takové případy, kdy se závažně nevhodné chování často opakuje a ostatní metody blokování nejsou efektivní. Od správce se v tomto očekává zdravý úsudek, přičemž by měl zvážit i množství nevinných uživatelů, kteří mohou být takovým zablokováním postiženi.

Zablokování rozsahu IP adres by mělo být vždy co možná nejkratší.

link:

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Wi­kipedie:Blokov%C3%A1n%C­3%AD

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

Pokud má vlastní IP (platí si za ní) tak pouze jeho. Jinak bloknete více NEVINNÝCH uživatelů.

Jestli je IP jeho nebo více lidí nemáte možnost zjistit. Jedině, že by jste si pomocí IP lokace zjistil providera, zatelefonoval mu a zeptal se, ale pochybuji, že by se s Vámi bavil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet