Avatar uživatele
VampGirl

Je lepší koupit papouška ve zverimexu nebo přímo od chovatele?

Ráda bych si pořídila popouška (asi andulku). Chtěla bych ho naučit mluvit a třeba i nějaké další kousky. Kde je nejlepší papouška koupit? Bude mít papoušek od chovatele lepší předpoklady k mluvení než ten ze zverimexu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, kapka před 4800 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
rynek878

Jen bych doplnil,že pokud ho chcete naučit mluvit,tak si vyberte samečka(má větší talent na mluvení)který se pozná,že má zbarvený kořen zobáku modrý,samička ho má šedivý a samozřejmně by bylo dobré jak už bylo napsáno přímo od chovatele.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kapka

Určitě od chovatele. Nejlépe mládě, které je těsně před opuštěním hnízda. Musíte ho pak ale ručně dokrmit míchanicí. Mrkev, vajíčko, atd., recept se najde na netu. Proso ještě samostatně jíst nebude. My jsme si takto andulku kdysi pořídili. Míchanici jsme jí dávali k zobáčku druhým koncem lžíce, tím tenkým. Krmili jsme ji ráno a pak po příchodu ze školy. Pak se naučila brát si míchanici sama z krmítka a pak se naučila jíst proso. Byla skvěle ochočená, zemřela asi v patnácti letech, myslím.
Ale když jsme si ji brali, tak nebylo ještě jisté, zda to bude samec nebo holka. Nakonec to byla holka a mluvit se nenaučila. zato uměla spoustu jiných věcí a měli jsme ji rádi i tak.

Nebo v deseti letech zemřela, už nevím, prostě tak normálně, jak se andulky dožívají. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jahoda

Kdybych si mohla vybrat, vezmu si od chovatele. Zvířátka ze zverimexu jsou dost často vystresována, jsou plachá. Dost dlouho by trvalo, než si na Vás zvykne. A tím pádem, když se Vás bude bát, nebude k Vám cítit důvěru a bude se bát i mluvit. Sama mám od srpna dva zakrslé králíčky. Stále se mě bojí, byť mají pravidelné „venčení“, dostatek péče apod. Takže já bych brala od chovatele.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Záleží od jakého chovatele.
Jsou chovatelé a množitelé.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek