Avatar uživatele
anonym

Je lepší v létě ve vedrech oddělat dočasně bočnici u PC skříně, aby se hardware lépe chladil při hraní náročnějších her?

Pomůže to lépe chladit hardware nebo to naopak naruší zaběhlou cirkulaci uvnitř skříně? Ono pokud má člověk kvalitní chlazení a airflow (dobře vyřešené proudění vzduchu), tak by naopak sundaní bočnice mohlo ten teplý vzduch z okolí ještě navýšit teplotu vevnitř? Vyplatí se to pouze v situaci kdy je teplota vevnitř skříně vyšší, než ta v okolí počítače? Fakt, že při otevření bočnice si člověk musí dávat pozor aby hardware nepoškodil a nedal třeba omylem chodidlo dovnitř (pro ty co mají bednu pod stolem), jinak snad nic nehrozí (snad ještě zvědaví domácí mazlíčci). Další věc je prach, který pak lze po vypnutí pc dostat pryč. Mám zabudované prachové filtry, takže by ho stejně bylo minimum.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2852 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Pokud je ve skříni dostatečné proudění vzduchu, tak bych sundání bočnice považovala za zbytečné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Myslím, že částečným otevřením case by sis moc nepomohl, spíše naopak. Narušil bys proudění vzduchu vyvozované ventilátorem. Důležitější mi přijde absence prachu uvnitř.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

Sledovat teplotu komponent jako je CPU, GPU, HDD, RAM pomocí softwaru a pokud nepřekračuje ve vedrech hodnoty od výrobce nebo obecně hodnoty které se pro danou komponentu doporučují tak to nechat jak to je.
Když jsem zjišťoval maximální teploty pro třeba HDD, tak jsem hledal na google.cz něco jako: maximum temperature HDD °C

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet