Avatar uživatele
Jackie-My

Je lepší vzetí kočky z útulku ?

Myslíte, že vyjde nastejno, když si vezmu kočku z útulku a když si ji vezmu z nějakého z inzerátů – bez PP, daruji atd.?
Co myslíte, že je lepší?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3873 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Kočka z útulku je veterinárně vyšetřená, většinou kastrovaná a naučena základní hygieně. Většinou jsou to zvířata odchycená, toulavá nebo od majitelů, kteří se
o ně z nějakých závažných důvodů nemohou dále starat. Sama jsem několik takových jedinců z útulku měla a jednalo se o vděčná zvířata, která si po neblahých zkušenostech vážila nového domova.
Kočky bez PP jsou většinou zdrojem příjmu z pochybného chovu, mnohdy
z tzv. množíren a jejich skutečný původ a úroveň odchovu může být všelijaký. Osobně bych takové „chovatele“ nepodporovala.
Koťata pod značkou „daruji“ jsou většinou nechtěná koťata od koček, které žijí venku a jejich majitelé je nenechali vykastrovat . Takový „divoký“ chov také není zrovna to nej…
Osobně bych si vzala dospělou nebo dospívající kočičku nebo kocourka z útulku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rocker

Je to přesně tak,jak píše Bohemica-chovatelé koček i psů bez PP je chovají ve velkém jen na výdělek,zvířata tam žijou v žalostných podmínkách,kočky (feny) rodí stále dokola,nikdy bych takový tyrany nepodporoval.Zvíře bych si vzal jedině z útulku,případně od někoho,koho znám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Vůbec nejlepší, je mít kotě od malička .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andre5000

Nechci se příliš rozepisovat, ale my máme kočky z útulku dvě. Naše kočka, kterou jsme kdysi nalezli u popelnic, se po dvanácti letech odebrala na onen svět. Tak nám bylo po ní smutno, že jsme se rozhodli vzít si další, a to právě z našeho městského útulku. A aby jí nebylo smutno, když jsme v práci, tak jsme ji po roce pořídili kamarádku, také z toho útulku. Při jejich převzetí jsme dostali papír, kde bylo potvrzeno, že kočka byla prohlédnuta veterinářem a že je zdravá. Další výhoda byla ta, že útulek platil kastraci. A pokud si vezmete kočku z útulku – moc jím tím pomůžete. Nevýhodou je problém si vybrat, nabídnou vám jich několik, ale vy, bohužel víte, že vzít si můžete jen jednu.
Doplňuji:
Ve většině útulků vám kočka dají zdarma. Proto patří k „dobrým mravům“ jim dát např. nějakou tu konzervu, pytlík piškot či granule, je jedno jestli pro psy či kočky.

Upravil/a: Andre5000

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
kočičky love

ano je zachráníš ji

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zvířata