Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je lépe notebook několikrát denně vypínat, nebo dávat do úsporného režimu?

Chtěl bych se zeptat, jestli baterce nebo nějaké jiné části notebooku (Acer Extensa - kvalita asi nic moc, ale 2 roky už funguje celkem spolehlivě)nebude moc vadit, pokud bych ho měl třeba 12 hodin denně v úsporném režimu a příležitostně ho podle potřeby zapínal. A taky jestli bych ho měl během úsporného režimu odpojovat od sítě, nebo jestli je to jedno.

A taky mám ještě trochu guláš v tom, jaký je rozdíl mezi úsporným režimem a režimem spánku. Díval jsem se, že v "Možnostech napájení" je možné zatrhnout volbu režim spánku. Myslíte, že by to bylo pro můj účel vhodnější než úsporný režim? Moc díky za radu!

Předmět Autor Datum
Při úsporném režimu se napájí akorát operační paměť, aby se z ni neztratily data. Režim spánku zname…
Niko Bellic 27.01.2010 17:43
Niko Bellic
režim spánku - podstatně míň vybíjí baterku. (já teda ten název neřeším, vím že mám v zavíracím okně…
lední brtník 27.01.2010 17:46
lední brtník
Díky!! poslední
wasek 27.01.2010 18:07
wasek

Při úsporném režimu se napájí akorát operační paměť, aby se z ni neztratily data. Režim spánku znamená, že obsah operační paměti se uloží na harddisk a ntb se úplně vypne. Po zapnutí ale chvíli trvá, než se obnoví paměť z hdd. Doporučuji používat úsporný režim díky rychlému startu. Pokud ale ntb jede na baterii a chtěl by jsi ho vypnout na delší dobu, zvolil bych spíš režim spánku (ona ta ramka taky něco žere, i když málo). Když jsem nechal svůj ntb 2 dny v úsporném režimu (zapoměl jsem na něj) tak bylo 50% baterie pryč..

režim spánku - podstatně míň vybíjí baterku. (já teda ten název neřeším, vím že mám v zavíracím okně sjet až úplně dolů)

Je lépe notebook několikrát denně vypínat, nebo dávat do úsporného režimu?

nevidím důvod na vypínání. ovšem při nic moc správě paměti xp je lepší po pár dnech restartovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru