Avatar uživatele
orestez

Blokovali byste nevhodná slova, kdyby „pravda, názor, já“ byla za sprostá slova?

Nebo také v takové možné době potvrzovali v aplikacích „Blokovat nevhodná slova“?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2330 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Domnívám, se že vulgární výrazy nepatří do veřejného psaného ani https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/upravit-odpoved/781538ml­uveného projevu.

Mně to přijde jako neúcta k jazyku, stejně jako kdyby člověk přišel v montérkách na společenský ples VIP, i když zde se to dá brát za provokaci. Ale myslím si, že by ho pořadatelé vyprovodili ven.

Takže u jazyka alespoň upozornit na nevhodnost výrazů. Někdy nakouknu do diskuzí a přiznávám, že jsem z toho smutná. Diskuze plná urážek, vulgarismú, netolerance k jiným názorům atd.

Existuje přece jazyková kultura, která souvisí s úrovní vyjadřování, tedy užitím vhodných slov, měla by odpovídat prostředí, zda je projev připravený nebo nepřipravený atd.

--
Zřejmě jsem otázku špatně pochopila. Proto doplňuji.

Nedá se takto uvažovat. Kdyby jsou chyby. Nemohu předvídat, jak bych reagovala. Záleží, čeho či koho se problém stýká, jakým způsobem d dotyčný pravdu či názor prezentuji. Zda je přístupný k diskuzi či případnému kompromisu atd.

Názor, či tzv. svou pravdu atd. je mložné vyjádřit slušně. Jiný názor mně nevadí, nemusím s ním souhlasit, neberu ho, ale je to každého věc, co považuje za pravdu. Protože je pravda subjektivní, objektivní, relativní atd. Často je pravda upravovaná.

Ale opakuji, snažím občas půřipomenout . Sokratova síta a používat slova myslím si, domnívám se, jsem přesvědčena atd.

Není to vždy stejné. Jenže každá pravda není pravda, ale pavdivá je sksutečnost.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Já souhlasím s „annas“ – MĚLO BY se vyjadřovat kultivovaně a slušně. Je to jako s kouřením, vím že to není zdravé, ekonomické a vůbec – a přesto to mám RÁD. :D

Ruku na srdce – podívejte se třeba na nějaký projev politika, chvíli pozorně poslouchejte a dost možná vás po chvíli napadne:

  1. On hovoří nekonzistentně, argumentuje neplatně, překrucuje fakta, vytváří polopravdy, podbízivě demagogizuje atd. atd. …

NEBO

  1. Zase mele srač*y! :D :D :D

Co se týká odpovědi na otázku – v případě dospělého považuji blokování JAKÝCHKOLIV slov (včetně vulgarismů) za slaboduché (dokonce škodlivé), ale to je jen můj názor.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Kdyby jsou chyby. Nikdo z nás nedokáže přesně říct jak by se zachoval kdyby......

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… když vono je důležitý, kdo to řekne, když budeme nadávat my, tak to bloknou, ale když použije i velmi tvrdá a sprostá slova rómský umělec, je to navýsost umělecké a po právu si to zaslouží slavíka (http://www.ne­cenzurujeme.cz/michal-maly/2065/radek-banga-mravokarce-a-bojovnik-proti-xenofobii-a-rasismu.html )…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orestez

Dlouho mě štve (moravsky sere) cenzurovací zaškrtávací volby v nastavení jakéhosi Gboardu. Když my androjiďáci povolíme samovolnou úpravu slov, pak vznikne větní myšmash. Prostě vám změní obsah. Nad to zničí smysl vět změnou nebo vynecháním slov pomocí berličky ‚Blokovat nevhodná slova‘.
Pak by měl vzniknout jiný internet. 1 pro děti a druhý pro dospělé a třetí pro intelektuály.
Pak by byl přijmut text, že Středněpravou myslící rukou bílá udřena zednice a rovna spláchnuta. Nácka a hrazda zvítězí nad vší a nenásvítí.
Líbilo by se to někomu déle, než to začne natrvalo?

před 2330 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet