Avatar uživatele
xdehoie

Je mi čerstvě 15 let a jsem těhotná. Poraďte mi, můžu jít na potrat bez vědomí rodičů?

A i když si teď myslíte, že jsem jedna z těch co se do sexu hrnuly, tak ne.. sex jsem vlastně neměla.. 3lo o znásilnění, i když asi uplně ne, já nevim.. K pohlavnímu styku nedošlo, jen on ejakuloval a měl to naruce, pak mi jí zavedl do pochvy… test sem si dělala, jsem zoufalá, nevím co mam dělat.. za rodičema nemůžu.. ne to nejde…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? led, iceT, chudst, Jikra, anonym před 4610 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
chudst

Pokud to bylo znasilneni, tak za rodici a za policii, neni se za co stydet, stydet by se mel on. Pokud to nebylo znasilneni, a vy jste to dovolila, pak je to na trosku jine urovni.

Predpokladam, ze dite nechcete a chcete jit na potrat, jak uvadite. Presto musite jit za rodici – potrat musi schvalit do 18 let zakonny zasupce.

Stejne jako to byl sok pro vas, to bude sok pro vase rodice. Ale pokud jim verite, nebojte se. Proste tohle obdobi je potreba prekonat. A reknete jim to nejradeji jeste dnes. Spadne z vas obrovsky kamen a budete to resit s nekym. Nebo si pockejte na gynekologickou prohlidku a poradte se o tom ze svym lekarem – testy nejsou vzdy 100% (i kdyz bohuzel/bohudik vetsinou ano).
Doplňuji:
„za rodičema nemůžu.. ne to nejde…“ – divila byste se, kolikrat jsou rodice chapavi, kdyz dojde na neco vazneho, vy cekate nejhorsi a oni vam (obcas po pocatecnim prirozenem soku :)) pomuzou. Zoufala nebudte. Da se to resit a svet se nezbori. Jen to chce resit z rozmyslem. Trosku jsem se ukvapil i ja tim, ze jsem rekl, at to reknete rodicum jeste dnes.

Prvne bych zasel co nejdrive na gynekologii (uz v pristim tydnu, jestli je to mozne), kde bych se ujistil a nechal si potvrdit odbornikem, ze jste tehotna. Hned ten den bych to pak nahlasil rodicum a zacal vse resit – s nimi, protoze pokud jste tehotna, nic s tim neudelate. A pak uz plati vse, co jsem rikal.

Zdroj: http://www.ule­kare.cz/porad­na-lekare/prosim-mam-dotaz-je-mozna-3269

Upravil/a: chudst

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

Možná ti poradí na lince bezpečí jak to rodičům sdělit, aby se situace nezhoršila (nebyl řev rodičů, facky).

http://www.lin­kabezpeci.cz

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Deli

Stanou se v životě horší věci, i když Ti to teď tak nepřipadá. Zajdi za lékařem, prober to s ním, pak asi nezbyde, než rodiče informovat.
Myslím, že s Tebou měli už zajít za lékařem pro antikoncepci, neudělali to, tak to teď musí řešit s Tebou – a křikem se to nevyřeší.
Drž se, hodně sil!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

U 15 ročnej ide automaticky o znásilnenie (aj keby to chcela)bez ohľadu či dokonavé alebo nie…
Povedz to urýchlene rodičom a nahlás na polícii. Treba zabrániť, aby dotyčný čin zopakoval u inej maloletej (mladistvej?)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
megahit

Nejdříve za gynekologem-aby skutečně potvrdil zda jste těhotná. Poté za rodiči. Jejich souhlas je do 16 let nutný. Od 16 do 18 pak už jen lékař informuje rodiče o provedeném zákroku.
Můžete se obrátit na některou z linek důvěry, případně na linku bezpečí.
Pokud se skutečně jedná o těhotenství, nejspíše se to neobejde bez křiku doma, ale nějak se to řešit musí.
A pokud jste s mužovým počínáním nesouhlasila, jedná se o znásilnění, i když nedošlo k sexuálnímu styku a můžete podat trestní oznámení

Zdroj: http://www.se­xus.cz/potrat-interrupce-a-nezadouci-tehotenstvi

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
DDarent

za doktorem..... lékařské tajemství nepustí…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Záleží jak je to dlouho, od početí jsou stop tablety poradí vám lékař.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

nemůžete.

toť vše.

za rodiči prostě musíte.
ještě se nabízí utajený porod a poskytnutí dítěte k adopci (nikdy ho neuvidíte, ani po porodu).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ivetka303

Co to je za blbost, že do 15.ti je to znásilnění. To sem ještě neslyšela. V 15 ti to již není pro muže tresné – samozřejmě pokud s tím dívka souhlasí..
Co se týče dotazu, nikdo vám potrat nepovolí, pokud nejste zletilá, tzn. do 18 ti let, za Vás rozhoduje zákonný zástupce, což je jeden z rodičů.
Přeji pevné nervy, zkuste zavolat na linku bezpečí, třeba poradí jak rodičům tuto věc sdělit..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
chudst

led: sex muzete provozovat jiz od 15 let. Nejedna se tedy o znasilneni v pripade, ze by na sex pristoupila.

xdehoie: a vy si take musite ujasnit, zda-li to znasilneni bylo anebo ne. Protoze pokud nebylo a sla jste do toho dobrovolne, pak byste obvinenim obvinila nevinneho cloveka. Nevinneho? Ano, protoze jste s tim souhlasila. Ovsem pokud vas do toho nasilne nutil, je to neco jineho. (Pokud vsak rekl neco ve smyslu, ze kdyz se s nim nevyspite, tak se s vami rozejde, tak je to – omlouvam se – vase blbost, nemela jste na to pristoupit.) Znasilneni nastava ve chvili, kdyz to nechcete a date to cloveku najevo.

před 4610 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek