Avatar uživatele
Nešťastná

Je mojí povinností zaplatit za syna pokuty za neplacení jízdného ČD.

Pokuty jsou z doby, kdy bylo synovi 17 let, dnes je mu 35 let, pracuje, ale má několi exekucí. Vyhlásil osobní bankrot a zažádal si o odlužení. Chce, abych vše zaplatila, protože v době, kdy si nadělal dluhy nebyl plnoletý a já za něj zodpovídala. Je mojí povinností exekuce ubradit?
Děkuji za odpověď.

Zajímavá 0 před 2379 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Rozhodně za něj nic nehraďte bylo by to velmi nevýchovné a pouze byste z něj udělala ještě většího ubožáka než kterým v této chvíli je. Buďte tvrdá protože přesně tvrdou ruku těď ten mizernej pacholek potřebuje. Neplaťte nic, také doporučuji sehnat si právníka. Ano proti vlastnímu synovi, děláte to pro něj. Pokud mu projde podvod na vlastních rodičích, bude z něj definitivně lidská zrůda …

Pokud vás soudní rozsudek donutí něco platit, pak OK. Je ale pravděpodobnější, že jenom vyhrožuje. Sází jenom na to, že vyhrožování podlehnete, nedejte se tak snadno položit potupně na lopatky.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Zaibatsu

Člověk nabývá plné svépravnosti zletilostí – 18. rokem věku. Do té doby je ovšem způsobilý k právním úkonům podle své rozumové a mravní vyspělosti. Proto není neplatná kupní smlouva na lízátko uzavřená 5 letým, stejně jako 17 letý ví, že za vlak se platí a odpovídá za dluhy sám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Ten syn to chce? Pokud to chce jen on a ne žádný „orgán“, tak má smůlu. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JájsemRaibek

Pokud má oddlužení-osobní bankrot, je mu 35 let a dluhy jsou z doby, kdy mu bylo 17, znamená to, že dluh vznikl před vyhlášením osobního bankrotu. Pokud se věřitel do té doby nepřihlásil, tak má smůlu a již se přihlásit nemůže. Tudíž ty za něj nemáš co platit.
Jiná by byla, pokud by dluh vznikl po osobním bankrotu, jenže to by mu mohl soud oddlužení zrušit.
Takže ještě jednou. Po schválení oddlužení nemůže mít tvůj syn žádné exekuce, jelikož věřitel nebo exekutor se měl ve lhůtě určené soudem přihlásit. Není tedy co hradit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
independent

Spousta lidí dostává k 18-ým narozeninám dárek od MÚ, dluh za popelnice.

před 2379 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Jenže ten dluh mají nezaviněně (a snad už ta praxe ustupuje). Dluh na pokutách za MHD… V 17? To už by měl mít dost rozumu…

před 2378 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek