Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Je možno odstranit pocit zmrtvělých předních částí nohou?

Mám zhruba 3/4 roku silný pocit „zmrtvění“ přední části chodidel. Byl jsem i na magn.rezonanci páteře a mám problém s výrůstky na obratlích od L3-L5 a S1. Dole v páteřním kanálku mám úlomek ploténky, asi způsobený nárazem na záda, cca před tím, než se problém objevil. Obvodní lékař i neurolog mi říkali, že to zmrtvění je způsobeno od těch postižení páteře. Ale řešení mi žádné nedali. Operaci, vzhledem k rozsahu „závad“ na páteři nedoporučují. Pouze neurolog píše rehabilitace. Ale zatím žádný vliv na tento problém neměly. Nebolí to, ale je to velmi nepříjemné. Vím, že tento dotaz by byl spíše na lékaře, už i tam jsem jej směřoval, ale zatím bez konkrétního výsledku. Ale třeba někdo měl podobný problém a poradí.

Zajímavá 0 před 2644 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Obávám se, že tenhle problém (pokud skutečně pochází od páteře) nepůjde bez operace zvládnout. Bojuji s něčím podobným a za úspěch lze považovat, když se to podaří zastavit. Ještě je ve hře cukrovka a neuropatie (možná i jako doplňky). Chtělo by to ještě pro jistotu udělat EMG – vyžádej si na neurologovi. Cukr by poznali z krve hned. Pokud je na vině opravdu jenom páteř, pak rehabilitace v tomto stádiu už těžko pomohou, nepomohla mi ani elektrika, ani ultrazvuk. Operace je riziko. Pokud se to povede, znamená to téměř okamžité zlepšení, pokud ne, může z toho být i vozík. Doporučuji pokračovat přece jen v rozumném cvičení, opatrném zatěžování zad, neprochladnout a cpát se vitamíny (B-komplex forte + E 400, po jednom denně). Toto bylo doporučeno mně a daří se to tak nějak držet na uzdě. Ale nelepší se to. Pokud jsi starší, moc naděje nemáš. Tohle jsou následky předcházejícího života, zpravidla těžká fyzická dřina, zvedání břemen (pokud jsi stavěl barák) atp. Nejlépe se k tomu dopracuješ, když zvedáš v předklonu pytle s cementem, taháš kolečka s betonem a činíš další sebevražedné útoky směřující na záda. Znám spoustu lidí, co mají v pozdějším věku v háji bederní páteř z takovýchto vylomenin.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

orwell- za reakci moc děkuji. Máš tedy stejnou zkušenost i prognózu. Vůbec Ti to nepřeji, ale alespoň, i z Tvé zkušenosti vím, že velké naděje nejsou. No, ani si je nedělám.
Jinak cukr mám dobrý. Právě že výsledek operace je velmi nejistý (i dle mých lékařů) a potíže jsou hlavně jen nepříjemné,tak se asi pro ni nerozhodnu. Taky už mám 70-desát a už mám obavy z anestezie. U více mých známých, v tomto pokročilém věku, nastartovala Alshaimra. nebo Parkinsona. A toho se, hlavně ve vztahu k mému okolí, bojím jak „čert kříže“.
Takže asi opravdu pouze ta B-čka a trochu rehabilitací a rozcvičování.
Co se týče fyzické práce, tak jeden barák jsem celý život upravoval a opravoval a dva baráky jsem aktivně pomáhal stavět (bráchovi a synovi). Takže „makačka“ to byla a tak je i jasné, z čeho to mám.
Nějak už to asi budu muset doklepat, co se dá dělat.
Takže ještě jednou za reakci děkuji a přeji Ti v Novém roce mnoho, hlavně toho zdraví, no a pak i to štěstí. To je kolikrát potřeba nejvíc.
S pozdravem
Jiří

před 2644 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
orwell

Díky za přání, rovněž i já přeji tobě i tvým blízkým vše dobré v novém roce s potřebnou dávkou štěstí a draví. Já jsem přece jen o něco mladší, ale rovněž se obávám možných následků celkové anestézie. Mám v příbuzenstvu jeden případ, kdy se to dotyčné (asi tak ve tvém věku) těžce vymstilo a skončila v LDN. Už nepoznává ani své rodinné příslušníky. Je to o to horší, že se jednalo o kosmetický zákrok. Prostě se chtěla nechat vylepšit, i když to podle mého názoru nebylo vůbec nutné. Já sám mám po narkóze velmi nepříjemné několikadenní obtíže, takže všechno, co lze, řeším po dohodě s lékařem při lokálním umrtvení. Zrovna nedávno jsem se opět potkal na ortopedii se skalpelem, ale podařilo se.
Jinak není divu, že jsi na tom takhle, když celý život dřeš. To se nedá ani nic jiného čekat. Doteď jsi se staral o druhé, teď už se musíš starat taky o sebe, safraporte! Rodina by ti v tom měla pomáhat a chápat to. Tak se drž, starej brachu a řiď se heslem správného důchodce: Když vy nám nepřidáte, tak my vám neumřeme!

před 2643 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek