Avatar uživatele
JájsemRaibek

Je možnost se dostat do PC s Windows 8.1 bez znalosti hesla?

Předem zdůrazňuji, že mě zajímá jen zabezpečení mého počítače a ne nabourání se do jiného.
Mám Windows 8.1 a po zapnutí je nutné zadat heslo.
Pokud je tedy počítač zapnut někým jiným bez znalosti hesla, může se dostat do tohoto mého počítače – ke složkám?

Nemám na mysli zkoušení hesel, ale prostě nějakou jinou cestou.

Takže čistě vzato je nějaký heslo na přihlašovací obrazovce po startu windows úplně zbytečné?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2874 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Existuje několik způsobů nabourání do zaheslovaného počítače. Stačí vymontovat disk, dát ho do externího rámečku a přes USB ho připojit k druhému PC.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jáára

Ano bez problémů.
Edit: otisk hesla je uložen na počítači a dá se lehce prolomit. I s MS účtem a heslem o 15ti znacích, to netrvá déle než 2minuty. Když ti do PC někdo strčí flešku s libovolným linuxem, tak se dostane téměř ke všemu. Doporučuji přihlašování MS účtem a místo hesla používat PIN. Je to pohodlnější než heslo a mnohem bezpečnější. Zaheslovat BIOS a zakázat boot z jiného zařízení. Však ale heslo BIOSu je taky málo odolné. (asi minuta)

Upravil/a: jáára

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Je viacej spôsobov ako vytiahnúť dáta z počítača aj bez hesla.
Najjednoduchší využíva spôsob nabootovania počítača iným operačným systémom na prenosnom médiu. Platí to v prípade, že počítač nie je zaheslovaný už pri štarte ešte pred načítavaním interného operačného systému.
Detaily tu nebudem rozpisovať, kto chce na internete nájde viac možností.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rixcian

Ahoj, možnost tu je. Ještě možná jednodušší než píší lidi přede mnou. Je to metoda, kdy „napadený“ uživatel ani nemusí zjistit, že se mu někdo hrabal v počítači. Princip je jednoduchý. Na flashku si nahraješ nějakou distribuci windowsů (doporučuju spíš osmičky), spustíš ji. Nebudeš je normálně instalovat, ale jen si pomocí ní otevřeš příkazovou řádku. Díky ní si nastavíš, aby se ti po stisku (myslím schiftu) spustila v přihlašovacím okně místo okna „funkce jedním prstem“ spustila příkazová řádka. A pak když rebootneš počítač tak si jednoduše můžeš ještě před přihlášením spustit příkazovou řádku (právě pomocí mačkání schiftu) a pustit si třeba chrome nebo cokoliv jiného.. Dokonce jde i pak změnit heslo. Zde ti zasílám odkaz na video z YT, kde je vše vysvětlené a dopodrobna ukázané. https://www.y­outube.com/wat­ch?v=C2AVFeF511E

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek