Avatar uživatele
ptáč

Je možné dobrovolně spadnout do frézy na piliny, bez cizí účasti?

https://www.go­ogle.cz/search?=fs&q=spa­dl+do+fr%C3%A9zy+na+pi­liny

nebo

http://www.no­vinky.cz/krimi/384723-muz-ze-sumperska-zemrel-v-drticce-papiru.html

Opravdu někdo může projít testy a školením, nebo při vstupním pohovoru, kdo je pak schopen spadnout do mlecí díry? To mě chcete naznačit, že tam byl pracovník, který nikdy nebyl poučen a nebyl si vědom rizika vtáhnutí pohyblivých částí stroje, třeba za rukavici, částí pracovního oděvu, nebo zkoušením vytáhnout předmět za chodu, bez předchozího stisknutí tlačítka stop? Však tam zařval už zkušený, dost starý člověk, nešlo o učně. Gramloň by přece klikal do tabulek v sedě. Jeho kolega, který ho tam mohl hodit a pak tvrdit že nic neví, to nejde dokázat?
„Muž pravděpodobně porušil předpisy ohledně bezpečnosti práce a spadl do zařízení na rozmělnění papíru, kde ho po hodině a půl našli spolupracovníci bez známek života". Jak musí vypadat zbytek pracujících, kteří přežili, asi jako inteligentní negramoti? Jiní přežili náhodou, nebo mají uvázané lano kolem pasu a někdo je vodí?
Nebo hned po smrtelném úraze přijede šéf podniku, aby mrtvolu oblékl do ochranných částí a popruhů, aby nevznikla škoda? To jsou odpovědi kamarádů u cíga, nebo od IT expertů? Chtěl bych vědět, o jaký stroj drtič šlo, na YouTube taková past na lidské tělo není. Vždyť je skoro vše zabezpečeno, aby nedošlo k úrazu. Jak ho mohli najít až po takové době, když taková práce vyžaduje přítomnost dvou pracovníků kvůli bezpečnosti?
Očekával bych fundovanější odfrky, jako třeba tohle: www.dashofer.cz/dow­nload/pdf/prr2/­8_3_6_4_Prikla­dy_urazu_a_ne­zadoucich_uda­losti_pri_pro­vozu_zasobniku­.pdf
Jestli tam pracovník neskočil sám, tak muselo jít o spontánní spadnutí. http://karelwag­ner.blog.idnes­.cz/c/418243/Sa­movzniceni-v-nemocnicich.html
Kam by šlo pod vlivem chlastu skočit, by byl mlýn na mrtvoly https://www.y­outube.com/wat­ch?v=98AKjhprfIc

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3074 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Je-li někdo gramloň, proč ne, stačí málo..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mravenec

Všechno je možný, když někdo dělá kravinky. 😁

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Bude to asi neopatrností,po­rušil předpisy ohledně bezpečnosti práce .
Vše je v šetření.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek